PAID a platit prima dauna pentru o locuinta de tip B

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 14:25
1574 citiri
PAID a platit prima dauna pentru o locuinta de tip B

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a platit, la 30 septembrie, prima dauna totala pentru o locuinta de tip B, situata in judetul Iasi, care s-a produs in urma unei alunecari de teren, asiguratul, o persoana in varsta de 88 de ani, incasand circa 9.000 de euro, conform Mediafax.

"Polita de asigurare in baza careia s-a platit despagubirea a fost vanduta de Astra, in data de 23 mai, si era detinuta de Hobinca Anica, in varsta de 88 de ani, din localitatea Motca, judetul Iasi", a declarat, marti, directorul general al PAID, Marius Bulugea, intr-o conferinta.

Proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta (A sau B), intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte este situata intre 10.000 si 20.000 de euro.

Potrivit Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, tipul A de locuinta este o constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Tipul B de locuinta este o constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Primele polite de asigurare obligatorie a locuintei au fost emise in iulie 2010 si acopera cele trei riscuri.

Potrivit raportului Consiliului Local pentru Situatii de Urgenta din Iasi, in data de 5 iulie 2011, intr-o zona din localitatea Motca s-a produs o alunecare de teren, ca urmare a ploilor abundente din vara acestui an, fenomen care a avariat trei case si a distrus in totalitate o locuinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#paid, #asigurare, #asigurare dezastru , #Proprietari