Patronul CrisTim a dat afara a doua echipa de executivi in 2 luni

Joi, 20 August 2009, ora 09:40
2236 citiri
Patronul CrisTim a dat afara a doua echipa de executivi in 2 luni

Trei executivi de top recrutati de Radu Timis in iunie de la A&D Pharma si Rompetrol au rezistat doar doua luni in fata modelului antreprenorial.

Radu Timis, proprietarul unei afaceri de 120 mil. euro in industria mezelurilor, cu peste 2.000 de angajati, CrisTim, surprinde intreaga piata dupa ce a decis sa se desparta de o echipa de executivi scoliti in multinationale, la mai putin de doua luni de cand i-a angajat.

Marian Cretu, Radu Soare si Camelia Cringus nu mai fac parte in acest moment din businessul CrisTim. "Ca antreprenor al acestui business, implicat direct in executie, vad lucrurile foarte bine, foarte obiectiv, le apreciez rapid si actionez in consecinta.

Nu a fost o decizie deloc pripita", sustine Timis. In luna mai, alti trei manageri din CrisTim au decis de comun acord cu actionarul sa paraseasca grupul de firme, dupa ce au lucrat intre cinci si unsprezece ani cu Radu Timis.

Cu toate ca trece printr-un sir de schimbari repetate la nivel de management, Timis se arata convins ca va reusi sa-si indeplineasca in acest an obiectivele de crestere cu 40% a vanzarilor, desi toti indicatorii macroeconomici sau cei de consum par sa contrazica astfel de previziuni optimiste.

De altfel, potrivit lui Timis, printre motivele care au dus la despartirea de executivii sai se numara inclusiv neincrederea acestora in posibilitatea de a atinge o astfel de tinta de vanzari. "Deoarece nu s-au pliat pe viziunea, ideile, atitudinea, ritmul si stilul companiei CrisTim, nu au putut ramane alaturi de noi. Nu credeau in viziunea mea de a creste anul acesta businessul CrisTim cu 40%.

De aceea, acum lucram numai cu esalonul doi", a declarat Timis, 48 de ani. Astfel, intr-o perioada in care intregul business romanesc trece prin transformari uriase, cand unii antreprenori lasa restructurarea companiilor pe mana companiilor de consultanta, Timis a decis sa-si asume singur rezultatele companiei pe care a fondat-o in 1994.

Daca ambele modele sau doar unul dintre acestea se va dovedi viabil, se va vedea insa doar la finalul acestei perioade de recesiune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#consum, #cristim, #executivi, #vanzari , #Proprietari