Persoanele afectate de constructia proiectelor de infrastructura ar putea fi despagubite

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 10:22
1786 citiri
Persoanele afectate de constructia proiectelor de infrastructura ar putea fi despagubite

Senatul a aprobat luni o propunere legislativa care sustine acordarea de despagubiri pentru diverse prejudicii aduse persoanelor afectate de constructia proiectelor majore in infrastructura, proiectul fiind votat cu 54 de voturi pentru, 28 impotriva si 2 abtineri, informeaza NewsIn.

Proiectul, initiat de social-democartul Alexandru Cordos, senatorii UDMR Attila-Zoltan Cseke, Szabo Andras, Levente Fekete, precum si de democrat-liberalul Serban Radulescu, propune ca persoanele care locuiesc in apropierea proiectelor de infrastructura rutiera ale statului sa primeasca despagubiri de 90% din costurile medicale pentru tratarea afectiunilor respiratorii sau de auz cauzate de depasirea limitelor maxime admise pentru noxe si zgomot.

Totodata, in cazul in care lucrarile de constructie asupra infrastructurii provoaca pagube materiale caselor, propietarii vor primi 80% din valoarea evaluata a pagubelor.

Conform proiectului aprobat de senatori, constatarea pagubelor se face de catre o comisie constituita din dispozitia prefectului judetului, in prezenta proprietarului afectat, in termen de 30 de zile de la primirea cererii.

Proiectul a primit un punct de vedere negativ din partea Guvernului motivat de faptul ca initiatorii nu au indicat sursa de finantare.

 

#despagubiri, # proiecte, # infrastructura, # noxe, # zgomot , #Proprietari