Prima microhidrocentrala in sistem privat din tara, in Alba

Luni, 05 Iulie 2010, ora 00:40
2899 citiri
Prima microhidrocentrala in sistem privat din tara, in Alba

Grupul Casito Transimpex din Hunedoara va construi in comuna Bistra din judetul Alba prima microhidrocentrala in sistem privat din tara, ce va avea o capacitate de 7,4 MW, investitia ridicandu-se la 18 milioane euro, a declarat pentru NewsIn proprietarul companiei, Petrica Toma. 

"Microhidrocentrala se va afla pe raul Valea Mare. Am obtinut deja toate autorizatiile necesare, ne-a luat patru ani sa le strangem pe toate. In august-septembrie vom incepe constructia centralei, care va fi gata in 2012. Ca surse de finantare pentru aceasta investitie, vor fi un credit bancar si fonduri europene", a declarat, pentru NewsIn, Petrica Toma.

Grupul Casito Transimpex SRL, al carui proprietar este Petrica Toma, desfasoara activitati in transport aerian si auto, recuperare si valorificare de materiale refolosibile, reparatii aparate de masura-control, productie de materiale de constructie.

Casito detine de altfel si Fabrica de Mortare si Adezivi din Hunedoara. Grupul de firme a achizitionat luna trecuta hotelul Roman din statiunea Baile Herculane pentru suma de 8,6 milioane lei.

Hotelul fusese scos la vanzare din cauza datoriilor acumulate la stat de fostul proprietar, SC Hercules, unde actionar este firma Argirom, controlata de omul de afaceri Iosif Armas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microhidrocentrala, #alba, #investitie , #Proprietari