Proiectul Focsani Plaza, in faliment, scos din nou la licitatie

Luni, 03 Iunie 2013, ora 12:52
3222 citiri
Proiectul Focsani Plaza, in faliment, scos din nou la licitatie
Proiectul Focsani Plaza Mall, abandonat si in insolventa. Sursa Foto: Adevarul

Proiectul centrului comercial Focsani Plaza, din apropierea parcului de retail Promenada, va fi scos joi din nou la licitatie publica cu strigare pentru un pret de pornire usor redus, de 4,2 milioane de euro fara TVA, valorificarea activelor fiind facuta individual.

Lichidatorul judiciar, RVA Insolvency, a incercat si in luna ianuarie sa vanda proiectul, insa niciun investitor nu a fost interesat, in conditiile in care pretul de pornire a fost stabilit la acea data la 4,5 milioane de euro.

Omnium Invest, firma detinuta de omul de afaceri israelian George Steinberg, intentiona in 2008 sa construiasca mall-ului din Focsani cu o suprafata de 31.000 de metri patrati, langa supermarketul Interex dezvoltat tot de Steinberg. El a imprumutat pentru dezvoltarea mall-ului 17 milioane de euro de la Banca Romaneasca si National Bank of Greece.

Investitia a fost inceputa, dar nu a mai fost finalizata, iar Interex a inchis si supermarketul de langa proiect. Astfel, la inceputul anului 2011 firma Omnium Invest, a intrat in faliment.

RVA incearca sa obtinta pentru spatiul fostului supermarket Interex situat pe un teren de 2,9 hectare 2,25 milioane de euro fara TVA, iar pe structura nefinalizata a mallului Focsani Plaza si terenul de 2,2 hectare aferent acestuia 1,46 milioane de euro fara TVA.

Lichidatorul vinde si mobilierul

De asemenea, lichidatorul vinde si un teren de aproape 8.000 de metri patrati cu un pret de pornire de 307.000 de euro plus TVA. Lichidatorii vor sa vanda si obiecte de mobilier, acoperis sau lifturi si scari rulante.

In anii de criza mai multe proiecte de centre comerciale au intrat in insolventa sau in faliment, dar pana in prezent au fost valorificate doar Tiago Oradea, City Mall si Liberty Center din Bucuresti.

Investitorii nu sunt prea interesati de proiectele din orasele de provincie, in prezent fiind scoase la vanzare un mall in Braila, in timp ce dezvoltatorul israelian GTC incearca sa vanda trei centre comerciale in Piatra Neamt, Suceava si Buzau, unde se confrunta cu dificultati.

#Focsani mall, #centru comercial plaza Focsani, #mall Focsani insolventa , #Proprietari