Record imobiliar: a fost construita cea mai scumpa casa din lume

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 13:14
4923 citiri
Record imobiliar: a fost construita cea mai scumpa casa din lume

Un om de afaceri indian a construit cea mai scumpa casa din lume, evaluata la un miliard de dolari, care are trei heliporturi, propriul turn de control aerian, o parcare de sase etaje, o gradina verticala pe patru etaje, un cinematograf si 600 de angajati, relateaza Sydney Morning Herald.

Casa, cu o inaltime de 173 de metri, se numeste Antilia, dupa o insula mitica din Oceanul Indian, iar constructia ei a durat sapte ani.

Proprietarul, Mukesh Ambani, sotia sa Nita si cei trei copii ai lor urmeaza sa se mute in opulenta cladire de 27 de etaje, dupa ce vor da o petrecere de inaugurare pe 28 octombrie, la care au fost invitate personalitati din elita Indiei, inclusiv premierul Manmohan Singh si vedeta de crichet Sachin Tendulkar.

Cladirea se ridica deasupra Mumbaiului, oferind rezidentilor ei o vedere panoramica a capitalei, inclusiv a mahalalelor, dar si o vedere spre Marea Arabica.

Casa a fost construita sa suporte explozii de tip militar si un cutremur cu magnitudinea 8, a relatat presa indiana.

"Am vazut cateva case, inclusiv pe cea a lui Lakshmi Mittal (mogulul indian al industriei siderurgice si unul dintre cei mai bogati din lume - n.r.). Dar Antilia este uimitoare. Imi aduc aminte de o casa care avea o pictura de Picasso, era ceva de genul asta", a declarat un om de afaceri pentru The Times of India.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#imobiliare, #casa, #piata, #imobiliara, #locuinta , #Proprietari