Sfaturi pentru economii, de la milionari

Vineri, 29 Mai 2009, ora 09:28
1691 citiri
Sfaturi pentru economii, de la milionari

V-ati intrebat vreodata cum au ajuns milionarii... milionari? Potrivit unui studiu realizat de scriitorul Jeff Lehman, principalul motiv este faptul ca au reusit, dintotdeauna, sa cheltuie mai putin decat castiga.

In timpul unei crize, milionarii capata, de obicei, o reputatie proasta, din cauza irosirii banilor, fiind dati drept exemple de exces.

Insa exista si o categorie mai putin vizibila a milionarilor, cei care nu apar prea des in presa si care au stiut cum sa-si gestioneze finantele pentru a nu ajunge la pierderi masive.

Jeff Lehman, autor al cartii "The Frugal Millionaires", a intervievat 70 de astfel de milionari, atenti cu banii lor, si a gasit mai multe moduri in care puteti cheltui intr-un mod inteligent, relatateaza US News.

Avand in vedere ca 70% din economie se bazeaza pe consum, aceasta reprezinta si calea prin care economia poate fi redresata, daca nu se irosesc banii in acest proces.

Milioanari "frugali" au o gandire aparte, cand este vorba de bani: ei reusesc sa amane nevoia de gratificare imediata, isi limiteaza timpul petrecut la cumparaturi, pot sa traisca utilizand mai putini bani decat fac, nu le place sa arunce nimic (mai ales bani) si apreciaza calitatea versus cantitate.

Iata cateva sfaturi privind cumparaturile, din partea celor 70 de milioanari intervievati de autor:

- Cumparati masini eficiente din punct de vedere al consumului, la mana a doua sau prin achizitionarea contractului de leasing de la proprietarul anterior. Astfel, este evitata deprecierea valorii automobilului. Trebuie sa conduceti masina pentru cat mai mult timp posibil.

- Daca luati masa in oras, pastrati jumatate de portie pentru mai tarziu, acasa. Nu numai ca veti economisi bani, dar veti si slabi. Orientati-va spre restaurantele cu mancare buna, nu spre cele care taxeaza in plus pentru o ambianta frumoasa.

- Daca preferati sa mancati acasa, alegeti produse de calitate buna, in detrimentul cantitatilor mari. Cautati reducerile din supermarketuri.

- Cand va cumparati haine noi, donati-le pe cele vechi. Asteptati sezonul de reduceri pentru achizitionarea unei noi garderobe. Nu va indreptati spre hainele "de firma", foarte scumpe, ci doar aveti grija sa fie de calitate buna.

- Nu va repeziti sa cumparati noi gadgeturi primii, ci achizitionati dispozitive mai ieftine, care sa indeplineasca functiile de baza de care aveti nevoie.

- Cumparati calculatoare produse de firme cunoscute, care si-au dovedit fiabilitatea. Alegeti un hard disk de mare capacitate, cu memorie RAM indeajunsa pentru nevoile dumneavoastra si un procesor eficient din punct de vedere al raportului calitate - pret. Nu aveti nevoie de ceva super rapid, decat daca aveti de gand sa faceti programare. De asemenea, un laptop poate fi un compromis bun intre sistemele desktop si netbook-uri.

- Fiti ecologici: daca aceste produse au costuri mai reduse, achizitionati-le. Calculati timpul in care investitia s-ar putea amortiza. Folositi becuri fluorescente si scoateti din priza echipamentele, cand nu le folositi. Nu va cumparati o locuinta mai mare decat aveti nevoie si incercati sa economisiti apa.

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#economii, #milionari, #staturi , #Proprietari