Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, predata in mod oficial proprietarului

Marti, 11 Iunie 2013, ora 18:17
6771 citiri
Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, predata in mod oficial proprietarului
Cladirea Sky Tower / Sursa foto: Bernd Steingruber

Sky Tower, turnul cu o inaltime de 137 de metri, gandit ca un proiect premium pentru mediul corporatist si inovativ pentru piata constructiilor civile din Romania, a fost predat, in mod oficial, proprietarului, Raiffeisen Property International Holding, au anuntat reprezentantii dezvoltatorului care s-a ocupat de constructia cladirii, Raiffeisen Evolution.

"A trebuit sa interupem, pentru un moment, lucrarile de excavatie si sa reconsideram strategia de dezvoltare, in conformitate cu schimbarile inregistrate pe piata, dar in 2010 am reluat lucrarile. Raiffeisen Property Holding International (RPHI) a fost investitorul interesat de proiect si, in urma unor lungi negocieri, vanzarea a fost anuntata la sfarsitul anului 2011", spune Gerald Beck,managing director in cadrul Raiffeisen Evolution.

Dupa aproape doi ani de constructie, proiectul situat in apropiere de Piata Victoriei, pe bulevardul Barbu Vacarescu, a fost finalizat, in urma unei investitii de peste 100 de milioane de euro si ofera chiriasilor o suprafata de 41.200 metri patrati. Printre chiriasii SkyTower se numara Raiffeisen, aminteste directorul Raiffeisen Property International Holding, Rolan Gewessler.

"Ne asteptam ca pana la finalul lui 2013 sa avem ocupat mult peste 50% din cladire, iar pana la jumatate lui 2014, cladirea sa fie inchiriata integral. Va dura pana vom umple turnul, nu ne asteptam sa se intample maine, dar suntem rabdatori", a declarat Karl-Maria Pfeffer, CEO al Raiffeisen Property International.

La etajele inferioare nivelul chiriilor sunt de circa 14 euro pe mp, in timp ce la etajele superioare, unde exista si cea mai impresionata panorama, nivelul pretului urca pana la niveluri similare cu cele din perioada de boom, ajungand la 25 euro pe mp.

Avand in vedere marja chiriilor, o data ce cladirea va fi complet ocupata, valoarea incasarilor ar urma sa se apropie de 10 milioane de euro.

Raiffeisen Bank, primul chirias

Banca Raiffeisen ocupa, din luna aprilie a acestui an, sase etaje din turnul din Piata Victoriei si a amenajat aici singurul centru central din Bucuresti, un loc in care muncesc mai mult de 1.700 de angajati. Raiffeisen a inchiriat o suprafata similara si intr-o alta cladire de birouri, situata in apropiere Sky Tower, respectiv Floreasca Office.

SkyTower si Floreasca Office reprezinta componenta de birouri a complexului Floreasca City, dezvoltat de compania Raiffeisen Evolution. In apropiere, proiectul dezvoltat de austrieci va mai cuprinde si un centru comercial, Promenda Shopping Center, cu o suprafata totala de 55.000 de metri patrati.

#Sky Tower cladire, #turn Sky Tower, #chiriasi Sky Tower , #Proprietari