Vezi ce taxe vor plati bucurestenii in 2011

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 01:37
1524 citiri
Vezi ce taxe vor plati bucurestenii in 2011

Bucurestenii vor plati in 2011 aceleasi taxe si impozite ca si in 2010, exceptie facand proprietarii care au mai multe case si cei cu autoturisme cu capacitate cilindrica peste 2.000 cmc, in cazul carora se aplica majorarile decise de Guvern, potrivit Mediafax. 

Consilierii generali au aprobat, vineri, proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Capitala pentru 2011, care prevede ca acestea raman la valorile din acest an.

Directorul Directiei Venituri din Primaria Capitalei, Lenuta Boncota, a declarat, inaintea votarii proiectului, ca acesta "nu prevede nicio majorare si nicio crestere a taxelor si impozitelor fata de anul 2010".

Ea a precizat ca proiectul are in vedere impozitele si taxele stabilite prin prevederilor legale adoptate de Guvern.

Lenuta Boncota a explicat ca in luna iulie, prin OUG 59 Guvernul a hotarat ca impozitele si taxele sa fie majorate.

Astfel, in Capitala, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri vor plati mai mult in 2011 cu 50 la suta pentru prima cladirea in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100 la suta pentru a doua cladire si cu 225 la suta pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele.

Tot prin OUG 59/2010 s-au majorat taxele pentru autoturismele cu capacitate cilindrica mai mare de 2.000 cmc.

In octombrie, senatorii au respins OUG 59, care prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza impozit majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire, cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Ordonanta mai prevede majorarea impozitului pentru anumite categorii de mijloace de transport.

Ordonanta de urgenta va fi dezbatura de Camera Deputatilor, in calitate de for deciziona 

#taxe, #impozite, #bucuresteni, #proprietari, #autoturisme, #imobile , #Proprietari