Cel mai mare fond imobiliar din Romania incepe sa-si vanda activele

Vineri, 13 Martie 2009, ora 09:12
2605 citiri
Cel mai mare fond imobiliar din Romania incepe sa-si vanda activele

Cel mai mare fond imobiliar din Romania, Immoeast, va scoate la vanzare mai multe proprietati din portofoliu.

Daca in urma cu doi ani fondul austriac facea achizitie dupa achizitie pe piata locala, portofoliul sau din Romania fiind evaluat la peste un miliard de euro, acum oficialii companiei au anuntat ca vor renunta la o parte din proprietati, relateaza Ziarul Financiar.

"Pentru anumite proprietati, in aceasta perioada, probabil nu vom obtine sume prea mari, de aceea este posibil sa asteptam revenirea ciclului de crestere", a declarat Edgar Rosenmayr, directorul operational al Immoeast.

Compania a inceput sa aiba probleme financiare, dupa ce valoarea portofoliului sau a scazut. De asemenea, titlurile companiei s-au depreciat cu peste 90% fata de maximul atins, reducand valoarea de piata a companiei la 600 - 700 de milioane de euro.

Intre 2006 - 2008, Immoeast a cumparat proprietati precum Polus Center Cluj, Euromall Pitesti, Armonia Center din Arad, cladiri de birouri gen Victoria Park si s-a angajat sa cumpere integral, la finalizare, proiectele West Gate Craiova, Gold Plaza Baia Mare sau Polus Center Constanta.

De asemenea, Immoeast este implicat pe sectorul rezidential. Oficialii sunt de parere ca exista inca potential de crestere pe acest domeniu.

"Nivelul preturilor merge in jos, dar este o ajustare corecta, tinand cont ca erau la un nivel european, in timp ce calitatea nu era aceeasi. Cred ca segmentul rezidential este primul care isi va reveni", a spus Rosenmayr.

#active, #depreciere, #immoeast, #rezidential, #romania, #segment, #titluri, #vanzari , #Rezidential