Colliers: Oferta rezidentiala va egala cererea in 5-6 ani

Joi, 06 Martie 2008, ora 12:30
1668 citiri
Colliers: Oferta rezidentiala va egala cererea in 5-6 ani

Piata rezidentiala autohtona va reveni la un echilibru cerere-oferta in 2013-2014, estimeaza Atena Tiplic, Senior Broker Colliers, in cadrul unui interviu acordat Bloombiz.

Tiplic considera ca, in acest interval de timp, preturile intr-un ansamblu rezidential situat in nordul Bucurestiului vor ajunge la 3.000-6.000 Euro/mp. De asemenea, in Straulesti, metrul patrat se va vinde intre 3.5000 si 4.000 Euro.


"Toata piata speculeaza, considerand cresterea preturilor ca fiind artificiala insa este o crestere absolut normala, care provine doar din diferenta dintre cerere si oferta", spune expertul de la Colliers despre trendul ascendent al preturilor imbiliarelor.

"Este foarte putin probabil ca piata rezidentiala sa cada, in conditiile in care cererea este inca foarte mare", completeaza Tiplic.


In crestere se afla si numarul celor care apeleaza la credite imobiliare. In momentul de fata, brokerul Colliers apreciaza ca intr-un proiect de clasa medie spre high, 25-35% dintre clienti apeleaza la credite imobiliare, in masura in care, pe pietele dezvoltate de afara, acest procent ajunge la 80%.

Vezi interviul video cu Atena Tiplic, Senior Broker Colliers