Compania Shapir aloca 250 milioane euro pentru constructia a 2.400 de locuinte

Miercuri, 20 August 2008, ora 14:39
1674 citiri
Compania Shapir aloca 250 milioane euro pentru constructia a 2.400 de locuinte

Compania israeliana Shapir Projects Europe va investi peste 250 milioane de euro pentru construirea a circa 2.400 de locuinte in Bucuresti si Sibiu, a anuntat miercuri directorul de operatiuni internationale al companiei, Avi Morgenstern.

Potrivit reprezentantilor companiei, cel putin 200 de milioane de euro vor fi investiti in proiectul pe care Shapir il va dezvolta in zona Pipera, iar 50 de milioane de euro sunt alocati pentru inceput pentru proiectul din Sibiu.

"Am cumparat deja terenurile, am obtinut aurtorizatiile necesare si spre sfarsitul anului ne apucam de constructie. Avem in plan sa ridicam circa 1.600 de locuinte pe terenul din Pipera, in mai multe faze, si alte 800 de apartamente in Sibiu. Pentru prima faza din Bucuresti vom construi 400 de locuinte", a spus miercuri Avi Morgenstern.


Primul proiect al companiei pe piata din Romania va fi ridicat in Bucuresti pe un lot de teren de 80.406 mp. Terenul din zona Pipera a fost achizitionat in februarie 2007, iar recent compania a primit si autorizatia de constructie pentru 160.000 mp de spatii rezidentiale si 90.000 mp de spatii de retail si locuri de parcare. Potrivit dezvoltatorului, lucrarile vor dura circa cinci ani, iar compania va construi in Pipera si o statie de betoane pentru a ajuta la ridicarea proiectului.


Cel de-al doilea proiect al companiei va fi ridicat in Sibiu, unde Shapir va construi 75.000 mp de spatii rezidentiale pe un lot de teren de 26.446 mp, achizitionat in aprilie 2007. Constructia a fost programata sa fie finalizat in circa trei ani.


Directorul de operatiuni internationale al companiei a mai spus ca ambele loturi de teren au costat in total 25 milioane de euro, iar compania mai detine si alte parcele achizitionate insa nu are in plan pentru moment alte proiecte rezidentiale. "Mai intai vom ridica cele doua proiecte din Bucuresti si Sibiu si doar apoi ne vom gandi la alte investitii rezidentiale. Finantarea pentru ambele proiecte se va realiza prin credite bancare", a adaugat Morgenstern.


Reprezentantul Shapir considera ca pe piata imobiliara din Romania a trecut vremea speculantilor, iar acum vor ramane doar companiile mari care au planuri pe teremn lung. "Daca analizam piata din Romania pana acum observam ca s-au facut speculatii cu terenuri.

Cred ca de acum inainte companiile mari care vor intr-adevar sa construiasca vor ramane pe piata. Nevoia de locuinte este inca destul de mare in Bucuresti si nu numai, iar noi ne gandim pe termen lung si vrem sa facem investitii pe termen scurt sa luam banii si sa plecam", sustine Avi Morgenstern.


Compania mai este prezenta cu investitii imobiliare si in Ucraina si Serbia, unde construieste, de asemenea, ansambluri rezidentiale, dar si pe piata din India. In Serbia, Shapir Projects Europe a achizitionat 10.000 mp de teren unde intentioneaza sa construiasca locuinte si spatii de retail, in timp ce in Ucraina, israelienii detin circa 250.000 mp de teren pentru locuinte si spatii de retail.