INS: S-a construit mai putin in T1

Vineri, 06 Mai 2011, ora 11:00
1312 citiri
INS: S-a construit mai putin in T1

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 4,4% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul I 2010, potrivit unui comunicat emis vineri de Institutul National de Statistica (INS) si preluat de NewsIn.

"Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-6,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,4%).

La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 22,7%", se arata in comunicat.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 0,4%.

La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 13,4%, respectiv cu 3,3%. In trimestrul I 2011, comparativ cu trimestrul I 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7%, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-9%) si la lucrarile de constructii noi (-7,8%).

La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 18,1%. Pe obiecte de constructii a fost o crestere la cladirile nerezidentiale (+0,9%).

La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 11,1%, respectiv cu 4,6%, arata INS.

Totodata, in luna martie 2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna februarie 2011, ca serie bruta, cu 30,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,8%, potrivit datelor institutului.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,6%, respectiv cu 1,5%. 

#constructii noi, #inc, #institutul national de statistica, #lucrari de constructii , #Rezidential