Investitorii incep sa-si imprumute clientii ca sa-si vanda casele

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 10:16
2242 citiri
Investitorii incep sa-si imprumute clientii ca sa-si vanda casele

O companie care are in portofoliu 800 de locuinte in sapte ansambluri rezidentiale a anuntat ca va incepe de maine sa dea imprumuturi pentru locuinte.

Pe piata imobiliara din Romania, dupa rata la dezvoltator apare si rata la investitor. Oficialii Be Igloo, divizia de vanzari a fondului de investitii Romania Invest, au anuntat ca de la 1 iulie va demara programul Credite Garantate, care presupune acordarea de imprumuturi din banii fondului persoanelor care nu indeplinesc conditii pentru obtinerea unui imprumut bancar.

Nimrod Zvik, directorul de marketing al Be Igloo, spune ca doar ieftinirea locuintelor nu este suficienta pentru stimularea tranzactiilor, deoarece, chiar in cazul unei reduceri consistente, rata nu va scadea atat de mult incat clientul sa poata accesa un credit.

"Cu acordul celor 500 de investitori norvegieni si cu ajutorul mai multor banci am reusit sa punem la punct un program de finantare prin care oamenii chiar sa aiba acces la achizitia de locuinte.

Nu le vom impune conditii, ci vom lucra dupa situatia in care se afla ei: daca au doar 10% avans, dar isi permit sa plateasca ratele, de ce nu ?", a mai spus Zvik.

Romania Invest detine 800 de apartamente in sapte proiecte rezidentiale din Bucuresti, trei dintre acestea fiind deja finalizate.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprumuturi, #investitori, #locuinte, #rate , #Rezidential