Investitorii spanioli vor intra pe piata imobiliara romaneasca

Joi, 21 Iunie 2007, ora 19:16
988 citiri

Un grup de 25 de investitori spanioli, reprezentanti ai unor importante companii imobiliare, vor participa, in perioada 24 - 28 iunie, in Bucuresti si Constanta, la 'Zilele investitiilor spaniole in Romania', fiind interesate de posibile investitii pe piata locala, in special ansambluri hoteliere, rezidentiale si de birouri, dar si in zonele agricole. Reprezentantii companiilor spaniole vor participa la un seminar tehnic pe probleme imobiliare, la intalniri cu autoritatile din Bucuresti si Constanta, precum si la vizionarea unor suprafete de teren in scopul achizitionarii lor pentru ulterioare dezvoltari imobiliare in orasele vizate.

Cateva dintre companiile spaniole reprezentate la eveniment sunt Inventa Estate, M&M Arquitectos Asociados, Inmobiliaria Urbis, Roan Asesoramento Inmobiliario, Sol-Med Properties, Tercialia, Vaindeco.

Inaintea vizitei oficiale, reprezentantii companiilor spaniole si-au exprimat interesul pentru vizitarea de spatii care se preteaza dezvoltarilor de ansambluri hoteliere, rezidentiale si de birouri, dar si in zonele agricole, pentru potentialul lor de includere in spatiul urban sau in achizitia de terenuri de mare suprafata in orasele mici ale Romaniei.

Pe piata imobiliara autohtona sunt prezente in acest moment circa 20 de companii imobiliare iberice, cu un portofoliu de proiecte anuntate in valoare de peste doua miliarde de euro. Intre principalii jucatori spanioli de pe piata imobiliara romaneasca se numara companiile Hercesa, Fadesa, Grupo Lar, Prasa si Riofisa.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)