Mai putine autorizatii de constructie in primele patru lui

Luni, 30 Mai 2011, ora 11:19
1096 citiri
Mai putine autorizatii de constructie in primele patru lui

In primele patru luni ale anului, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 6,8%, la 10.541, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate luni de Institutul National de Statistica (INS), preluate de NewsIn.

Scaderi importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru (-320 autorizatii) si Sud-Muntenia (-257 autorizatii). Cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si Nord-Vest.

Potrivit datelor INS, in luna aprilie s-au eliberat 3.145 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,8% fata de luna martie, din care 65,4% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare Nord-Est (-148 autorizatii), Sud-Est (-57 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-33 autorizatii). Cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Vest (+20 autorizatii) si Sud Vest Oltenia (+15 autorizatii).

Fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-541 autorizatii), scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai semnificative scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-194 autorizatii) si Centru (-134 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Nord-Vest s-a inregistrat o usoara crestere (+34 autorizatii).

#autorizatie constructie, #ins, #eliberare autorizatie constructie , #Rezidential