Nordul Bucurestiului ramane principala zona de afaceri a Capitalei

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 12:30
972 citiri

Analistii imobiliari ai DTZ Echinox estimeaza pentru 2007 o dezvoltare continua a zonei de nord a Capitalei atat pentru sediile de birouri cat si pentru proiectele imobiliare de pe piata rezidentiala si considera ca preturile nu vor cunoaste o crestere insemnata pe aceste segmente.

Potrivit reprezentantilor DTZ Echinox, zona de nord a Bucurestiului, care cuprinde Piata Victoriei, Aviatorilor-Dorobanti, Herastrau-Baneasa si Soseaua Pipera, se mentine principala zona de afaceri a Capitalei. Aceste zone vor continua sa reprezinte si in 2007 amplasamentele favorite ale ocupantilor, majoritatea dezvoltarilor fiind asteptate in aceasta zona, indeosebi ca locatie de sediu central reprezentativ, dar si back-office, apreciaza Mihaela Cnobloch, consultant in cadrul departamentului birouri al DTZ.

"Aici vorbim in primul rand de companii multinationale, care tin la imagine si la dotarile de prima clasa pentru spatiile de birouri, dar nu numai. Se observa un trend ascendent in ceea ce priveste dorinta companiilor locale pentru spatii clasa A. Domeniile sunt variate", a declarat consultantul in cadrul departamentului birouri al DTZ Echinox. Companiile pentru care conteaza imaginea opteaza pentru locatii de top gen Piata Victoriei, ce ofera un acces deosebit de facil si o vizibilitate exceptionala.

"Pentru nucleele de afaceri gen Soseaua Pipera, unde balanta inclina favorabil pentru conditii si dotari decat pentru amplasamnete si vizibilitate opteaza companiile de soft, call-centers, back-offices, farmaceutice, distributie", a explicat Mihaela Cnobloch. Analistii imobiliari de pe piata bucuresteana sunt de parere ca zona Pipera este in plina dezvoltare si promite a fi un nucleu important pe piata de birouri pentru 2007-2009.

"Totusi, centrul de afaceri traditional ramane in continuare Piata Victoriei unde se dezvolta inca multe proiecte noi, fiind considerata de asemenea zona financiara datorita bancilor care si-au stabilit deja aici sediile centrale. Totodata, Piata Victoriei este si o importanta zona rezidentiala, cu multe vile istorice restaurate folosite ca spatii de birouri pentru ambasade si consulate", a adaugat Cnobloch.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)