Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele noua luni cu 13%

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:54
1110 citiri
Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele noua luni cu 13%

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele nou luni din 2010 cu 13%, la 32.835, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate joi de Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Nord-Vest (-1.143 autorizatii), Sud-Muntenia (-1.086 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-897 autorizatii) si Sud-Est (-712 autorizatii). 

Cresterea numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (123 autorizatii).

Potrivit datelor INS, in luna septembrie 2010 s-au eliberat cu 652 mai putine autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in majoritatea regiunilor de dezvoltare. 

Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru (-218 autorizatii), Nord-Vest (-119 autorizatii) si Sud-Muntenia (-90 autorizatii).

O usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (12 autorizatii).

Fata de august 2010, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 12,8% in septembrie.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, in toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (-212 autorizatii), Sud-Est (-143 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-125 autorizatii).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#autorizatii, #cladiri, #constructie, #rezidentiale , #Rezidential