Ocif Group si Rothschild investesc 200 milioane euro in proiecte imobiliare in Romania

Marti, 25 Martie 2008, ora 13:45
2401 citiri
Ocif Group si Rothschild investesc 200 milioane euro in proiecte imobiliare in Romania

Dezvoltatorul imobiliar israelian Ocif Group intentioneaza sa investeasca, in parteneriat cu firma Rothschild, cel putin 200 milioane de euro in proiecte imobiliare in Romania, pana in 2010, au anuntat reprezentantii companiei in cadrul unei conferinte. Potrivit reprezentantilor companiei, Ocif Group a inceput deja construirea primului proiect pe piata imobiliara din Romania, Vivando Unirii, in vecinatatea Parcului Carol, are in plan un nou proiect in zona Pipera si se afla in negocieri pentru achizitia de terenuri atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara.


"Ne aflam in Romania de aproximativ doi ani, timp in care am participat activ la dezvoltarea pietei imobiliare romanesti si, implicit, cunoastem aceasta piata si nevoile clientilor sai - utilizatorii finali. Romania este o tara cu mare potential in toate domeniile, mai ales in cel imobiliar. Proiectele noastre imobiliare implica o permanenta dezvoltare, de aceea cautam in mod continuu noi oportunitati de investitii" a declarat directorul general Ocif Group Romania, Avner Bar.


Primul proiect dezvoltat de grupul israelian, Vivando Unirii consta intr-o cladire cu sase scari dispuse pe un regim de inaltime de subsol, parter, patru etaje si mansarda va contine 110 apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere. Suprafata apartamentelor variaza intre 37 mp si 176 mp. Proiectul va fi amplasat pe un teren de 8.000 de metri patrati, langa Piata Unirii, achizitionat in anul 2006, si va necesita o investitie de circa 25 milioane euro.


Avner Bar a mai declarat ca in cel mai scurt timp compania va lansa un nou proiect imobiliar in zona Pipera, langa Scoala Americana, insa nu a facut publica investitia. "Cautam oportunitati de investitii si in afara Capitalei. Suntem in negocieri pentru achizitia de terenuri si in Cluj, dar si in Brasov. Cred ca acum este momentul sa ne completam portofoliul de investitii si in Romania", a mai spus reprezentantul Ocif Group.


Ocif Group este una dintre companiile lider pe piata din Israel, cu o experienta semnificativa in dezvoltarea cu succes a unor proiecte cu destinatie rezidentiala si comerciala in tara de origine si nu numai.  Ocif opereaza o gama larga de servicii precum: dezvoltari imobiliare, achizitii, planificare, constructii si servicii de marketing.


In portofoliul companiei se afla  Moshe Aviv Tower, primul turn de 252 m construit in Israel, o cladire cu 69 de etaje si destinatie mixta: office si rezidentiala; mallul din Sofia - primul complex comercial construit in Sofia cu destinatie de shopping si de birouri; mallul din din Plovdiv, Bulgaria; Aviv Bezamaret - un turn cu 30 de etaje, avand destinatie rezidentiala; iar de curand a achizitionat un teren de 876,000 mp in Moscova, pe care intentioneaza sa dezvolte un proiect mixt, care va include un parc de afaceri, un hotel si un complex rezidential.