Oferta generoasa pe segmentul rezidential al pietei imobiliare

Miercuri, 28 Martie 2007, ora 20:19
993 citiri

Segmentul rezidential din piata imobiliara bucuresteana va continua sa creasca, iar oferta de apartamente pentru cei cu venituri care tind catre clasa de mijloc va fi foarte redusa, sustine analistul Adrian Tibichi, de la Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Potrivit lui Tibichi, apartamentele de lux si vilele precum si ansamblurile de blocuri se vor adresa mai ales segmentului premium al clasei de mijloc, precum si celor cu venituri mari. Analistul imobiliar mai spune ca noi proiecte vor continua sa apara in nordul Bucurestiului, in vreme ce si alte zone vor incepe sa atraga interesul investitorilor.

"La apartamente trendul va fi unul ascendent. Se va construi in continuare in zona de Nord, atat vile cat si complexe rezidentiale, iar valoarea tranzactiilor se ridica la 3.500 euro/mp in zone precum Aviatorilor, Primaverii si Kiseleff. In ceea ce priveste apartamentele noi din zone semicentrale, preturile se incadreaza intre 1.200-1.300 euro/mp. Din pacate, numarul apartamentelor pentru cei cu venituri mai mici va fi destul de mic si in 2007", a declarat analistul de la Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Chiriile in apartamentele din zonele mai sus mentionate ajung la 4.500 de euro/patru camere, iar cele din centrul istoric, unde cladirile au un grad seismic ridicat la 1.500 euro/luna, tot pentru un apartament cu patru camere, adauga Adrian Tibichi. Analistul imobiliar considera ca, in ansamblu, cererea foarte mare de locuinte si nu numai a fost catalizatorul perfect pentru dezvoltarea exceptionala a pietei imobiliare, garantand cresterea neintrerupta a intregului sector.

Coldwell Banker Affiliates of Romania, unul dintre cele mai cunoscute branduri in industria de imobiliare din SUA si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de la inceputul anului 2007. Cu o istorie de 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera peste 30 de tari cu 3.800 de birouri si 123.700 de brokeri.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)