Proiect de 250 milioane de euro, oprit de criza la Iasi

Joi, 18 Iunie 2009, ora 16:35
3492 citiri
Proiect de 250 milioane de euro, oprit de criza la Iasi

Iulius Group reanalizeaza etapele de executie a complexului multifunctional Palas in contextul crizei economice, finalizarea proiectului fiind intarziata cu un an, respectiv 2011, se arata intr-un comunicat de presa remis, joi, de compania ieseana, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit sursei citate, dezvoltatorul a decis sa adopte "politica pasilor marunti", asteptand revenirea pietei si relaxarea creditarii pentru populatie, precum si inscrierea economiei romanesti pe o directie "daca nu ascendenta, macar stabila din punct de vedere financiar".

"In prezent, specialistii Iulius Group lucreaza impreuna cu reprezentantii institutiilor financiar-bancare pentru stabilirea noului grafic de executie a lucrarilor si de etapizare a proiectului in noile conditii.

Acordam prioritate acelor componente ale ansamblului care nu sunt foarte sensibile la fluctuatiile pietei", a declarat Iulian Dascalu, patronul Iulius Group.

Iulius Group a mai anuntat ca, in urmatoarele luni, ritmul lucrarilor de constructie va fi incetinit pana la trecerea celei mai dificile perioade a crizei, compania subliniind ca aceasta ar putea fi in toamna, conform estimarilor specialistilor.

De asemenea, compania a decis ca cei mai multi dintre muncitorii chinezi angajati la Palas sa fie mutati la Timisoara pentru a finaliza lucrarile de extindere a Iulius Mall, un alt proiect al firmei iesene.

"Intre timp, in paralel cu proiectarea lucrarilor de instalatii, de finisaje, in arealul Palas se desfasoara ridicarea structurii parcarii subterane aferente cladirilor rezidentiale dinspre strada Sf. Lazar, precum si continuarea lucrarilor de descarcare arheologica in cel mai mare sit actual din Romania, dupa cum estimeaza specialistii din domeniu", se precizeaza in comunicatul Iulius Group.

Lucrarile la complexul Palas au fost demarate in 2007, iar primele cladiri ar fi trebuit finalizate, conform graficelor initiale, in 2010.

Proiectul Palas, cu o valoare de peste 250 milioane euro, este un complex multifunctional ce cuprinde zone comerciale, locuinte rezidentiale, spatii pentru activitati sportive, hoteluri, birouri clasa A, o parcare subterana si un parc de aproximativ cinci hectare.

"Compania Iulius Group nu intentioneaza sa renunte sau sa instraineze proiectul Palas, ba dimpotriva, isi canalizeaza energiile cu scopul gasirii celor mai bune solutii pentru finalizarea acestuia", se mai arata in comunicatul companiei.

Pentru realizarea proiectului, Iulius Group s-a asociat cu Consiliul Local Iasi, institutie care a pus la dispozitia investitorului o suprafata de 12 hectare in spatele Palatului Culturii.

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#complex, #constructii, #criza, #rezidentiale , #Rezidential