Real estate: achizitie de 200 ha de teren in Romania pentru locuinte ieftine

Joi, 11 Martie 2010, ora 13:25
1835 citiri
Real estate: achizitie de 200 ha de teren in Romania pentru locuinte ieftine

Orascom Development Holding AG, companie condusa de miliardarul Samih Sawiris, vrea sa cheltuiasca 5 miliarde lire egiptene (913 milioane dolari) pentru construirea unor locuinte ieftine in Europa si in Orientul Mijlociu, cu scopul de a genera un ritm mai puternic de crestere, scrie Bloomberg.

Orascom intentioneaza sa investeasca cinci miliarde de lire egiptene (668 milioane euro, 913 milioane de dolari) in proiecte rezidentiale low-cost in Orientul Mijlociu si Europa, vizand Romania, Turcia si Irakul, a declarat Sawiris intr-un interviu acordat agentiei internationale de presa, transmite Mediafax.

Sawiris, actionar majoritar, presedinte si director general al grupului, a aratat ca Orascom a investit deja un miliard de lire din aceasta suma pentru construirea de locuinte ieftine in Egipt, cea mai populata tara araba.

"Proiectele noastre au ca obiectiv o crestere puternica a cererii, care va avea loc peste zece ani. Investitiile pe termen scurt prezinta riscuri deoarece sunt expuse la recesiuni", a declarat miliardarul egiptean.

Astfel, potrivit lui Sawiris, grupul a cumparat doua milioane de metri patrati de teren in Romania pentru un proiect rezidential low-cost si va incepe sa vanda locuintele inainte de sfarsitul acestui an. In privinta celorlalte piete vizate, el a aratat ca Orascom "cauta oportunitati" in Turcia si Irak.

#achizitie, #estate, #locuinte, #real, #teren , #Rezidential