Red Management Capital investeste 60 milioane euro intr-un complex rezidential

Miercuri, 13 August 2008, ora 14:24
2580 citiri
Red Management Capital investeste 60 milioane euro intr-un complex rezidential

Compania de dezvoltare imobiliara Red Management Capital va investi aproximativ 60 de milioane de euro intr-un complex rezidential in municipiul Baia Mare, care va cuprinde 550 de apartamente, in blocuri si case, avand doua sau trei nivele.

In paralel cu aceasta investitie, in apropierea complexului rezidential urmeaza sa se construiasca un complex comercial modern. Investitia este amplasta pe vechiul loc al fabricii de produse ceramice Faimar dupa ce Red Management Capital a achizitionat terenul de 3,7 hectare contra sumei de 5,72 milioane de euro.

Terenul a fost achizitionat in anul 2007, insa investitia va incepe abia in acest an deoarece mutarea fabricii Faimar intr-un alt loc a luat timp.

Directorul Faimar Baia Mare, Ioan Nemes, a precizat ca dezvoltatorul imobiliar intentioneaza ca, pe langa cele 550 de locuinte, sa construiasca si un supermarket, hotel de trei stele si spatii destinate birourilor.

Red Management Capital este o companie cu capital americano-spaniol, axata pe investitii imobiliare in tarile est-europene. Principalii actionari ai firmei sunt fondul american de investitii Warburgh Pincus si fondul spaniol de investitii GED.

Firma a intrat pe piata romaneasca de investitii in anul 2006. Compania este dezvoltatorul centrului de birouri Iride Business Park din Bucuresti.

Red Management Capital a anuntat anul trecut ca intentioneaza ca, in urmatorii ani, sa ruleze in Romania investitii imobiliare in valoare de 380 de milioane de euro. Aceste proiecte imobiliare urmeaza sa fie amplasate in Bucuresti, Cluj, Brasov, Baia Mare, Iasi, Timisoara si Arad.