Sectorul imobiliar, principalul vizat de recuperatorii de credite

Joi, 25 Martie 2010, ora 13:44
2016 citiri
Sectorul imobiliar, principalul vizat de recuperatorii de credite

Valoarea creantelor comerciale va creste cu circa 10% in acest an, de la 1,1 miliarde euro in 2009, cele mai afectate sectoare fiind cel rezidential, constructiile, transporturile, textilele, retailul si distributia, potrivit estimarilor Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale (AMCC).

"In acest an va fi mare scandal pe sector imobiliar, mai ales cel rezidential, pentru ca multi dezvoltatori sunt in imposibilitatea de a-si finaliza proiectele.

Sunt persoane care au platit avans de 20-25% si care isi vor pierde acesti bani. Nu vorbim de investitorii care au cumparat locuinte in bloc, ci de consumatorul final", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele AMCC, Cristian Ionescu, care este si directorul general al companiei Coface Romania.

Anul trecut, companiile de colectare a creantelor comerciale au recuperat datorii in valoare de 264 milioane euro, cea mai mare parte de la persoanele fizice, reprezentand 24% din valoarea de 1,1 miliarde de euro creante comerciale incredintate de creditori spre colectare.

Companiile membre ale Asociatiei, infiintata in 2007, au cumulat o cota cumulata de aproximativ 80% din piata colectarii creantelor comerciale. Printre membrii asociatiei se numara Coface Romania, Eos, Creditreform, Cycle, Creditexpress, Kruk International. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sector, #imobiliar, #recuperatori, #creante, #comerciale , #Rezidential