Silvestri: Piata imobiliara se reaseaza si nu prezinta simptom de recesiune

Joi, 07 August 2008, ora 17:32
1517 citiri
Silvestri: Piata imobiliara se reaseaza si nu prezinta simptom de recesiune

Piata rezidentiala romaneasca este la inceputul unei reasezari care nu prezinta nici un simptom de recesiune, dupa o febra exagerata, care a adus, in ultimii patru-cinci ani, cresteri de 500-800 la suta ale preturilor pentru locuinte si mai bine de 1.000 la suta ale celor pentru terenurile din Bucuresti, a declarat pentru Agerpres analistul imobiliar Artur Silvestri, director general al Institutului de Consultanta Imobiliara si profesor in gestiune imobiliara si expertiza de patrimoniu la Universitatea Internationala Francofona (UFI) din Bruxelles.

Pe piata imobiliara vor urma corectii in materie de locuinte, iar piata generala va inainta divers, cu accese de supraincalzire in anumite segmente, viitoarea vedeta probabila fiind "terenul agricol propriu-zis".

Diferenta uriasa dintre Bucuresti si orasele din alte zone ale Romaniei incepe sa se redefineasca, apreciaza analistul.

"Apar nu doar centre noi, clasice ca insemnatate, dar revigorate prin excese de a plasa bani in afaceri imobiliare, dar si posibile concentrari de tipul oraselor fara trecut din epoca industrializarii, in fapt, anexe ale marilor parcuri globaliste infiintate de unele transnationale.

Antreprenorii insista cu propunerile de cartiere tip residences si condominium-uri ambalate atragator, iar cererea de locuinta ramane foarte ridicata. Mai mult decat un moment de cumpana, avem un inceput de reasezari care vor aduce un bilant de ansamblu si o perspectiva asupra detaliilor', a mai precizat analistul Artur Silvestri.