Valoarea caselor din SUA a scazut cu 12,1% in al doilea trimestru

Marti, 11 August 2009, ora 12:06
1280 citiri
Valoarea caselor din SUA a scazut cu 12,1% in al doilea trimestru

Valoarea caselor din SUA a scazut cu 12,1% in al doilea trimestru, in termeni anuali, insa declinul s-a temperat pentru prima oara de cand preturile au inceput sa scada, in 2007, conform site-ului Zillow.com, scrie Reuters.

Astfel, casele din SUA au scazut in valoare pentru al 10-lea trimestru consecutiv, la 186.500 dolari, conform indicelui Zillow pentru valoarea caselor (Zillow Home Value Index). Raportul companiei ia in calcul 161 de zone metropolitane si fluctuatiile aparute in preturile caselor din aceste zone.

In primul trimestru din 2009, valoarea caselor crescuse cu 12,4%. "Desi suntem incurajati de cresterea vanzarilor si de temperarea scaderii valorii caselor, nu sunt foarte optimist in ceea ce priveste viitorul apropiat", a spus Stan Humphries, economistul-sef al companiei.

La nivel national, numarul caselor vandute in iunie a scazut cu 23,7%, fata de anul anterior, insa vanzarile au urcat cu 3,8%, comparativ cu mai. Datele vin in contextul in care economia americana s-a contractat cu un ritm ce s-a plasat sub asteptarile analistilor in al doilea trimestru din 2009, perioada marcata de temperarea scaderii investitiilor in afaceri si in sectorul rezidential.

Produsul intern brut (PIB) a scazut cu o rata anuala de 1%, a precizat Departamentul american al comertului, dupa ce in primul trimestru din 2009 scaderea s-a cifrat la 6,4%, cea mai accentuata scadere din primul trimestru al anului 1982.

Prin contractia din al doilea trimestru din 2009, PIB-ul SUA a scazut pentru patru trimestre consecutive pentru prima data de cand guvernul a inceput adunarea datelor statistice, in 1947. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare, #case, #sua , #Rezidential