Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,4% in luna iulie

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 11:26
1686 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,4% in luna iulie

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut cu 17,4% in luna iulie a anului curent si cu 14,1%, ca serie ajustata in functie de zile lucratoare si sezonalitate, fata de aceeasi luna a anului precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), informeaza NewsIn.

Astfel, fata de luna corespunzatoare a anului precedent pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele, adica la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-34,7%), la lucrarile de reparatii capitale (-19,5%) si la lucrarile de constructii noi (-11,7%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat la constructiile ingineresti cu 19,8%, la cladirile nerezidentiale cu 16,6%, cat si la cladirile rezidentiale cu 12,6%.

In ceea ce priveste volumul constructiilor in luna iulie 2009, comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de inretinere si reparatii curente, de 29,2%, la lucrarile de reparatii capitale (-17,6%) si la lucrarile de constructii noi (-6,4%).

De asemenea, pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor a scazut la toate componentele, precum constructiile ingineresti (-18,4%), la cladirile nerezidentiale (-13%) si la cladirile rezidentiale (-10,4%).

In luna iulie a anului curent, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut fata de luna iunie 2009 cu 9,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 9%.

Astfel, pe principalele elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-27,5%), precum si la lucrarile de constructii noi (-7,0%), in timp ce la lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere de 3,7% .

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 20,2%, la cladirile nerezidentiale cu 8,3% si la constructiile ingineresti cu 5,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2009, comparativ cu luna iunie 2009, a inregistrat o scadere cu 9%.

Pe elemente de structura au avut loc scaderi la toate componentele astfel: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-22,0%), la constructii noi (-3,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-2,1%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la cladirile rezidentiale (-14,6%), la constructiile ingineresti (-6,8%) si la cladirile nerezidentiale (-5%).

Volumul lucarilor de constructii in primele sapte luni ale anului a scazut cu 10% fata de perioada similara a anului precedent

Astfel, in perioada 1 ianuarie-31 iulie 2009, comparativ cu perioada similara a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 10%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-22,7%), la lucrarile de reparatii capitale (-18,2%) si la lucrarile de constructii noi (-4,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 17,1% la constructiile ingineresti si cu 9,1% la cladirile nerezidentiale. In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale, acesta a crescut cu 4,6%.

In primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 6,3%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 0,7%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-19,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-14,4%).

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 3,5%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,3%. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cladiri, #constructii, #lucrari, #scaderi, #volum , #Rezidential