Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele doua luni din acest an cu 18,3%

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 10:04
1243 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele doua luni din acest an cu 18,3%

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus in primele doua luni din 2010, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, cu 18,3%, o scadere de 33,1% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, potrivit INS, citat de NewsIn.

Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, respectiv -34,6%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au raportat o crestere de 53,4%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), pe tipuri de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-51,0%) si la cladirile nerezidentiale (-31,3%).

La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 13,5%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, din perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2010, comparativ cu primele doua luni din anul anterior, s-a inregistrat o scadere de 19,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-37,8%) si la lucrarile de constructii noi (-32,5%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 55,8%.

Si pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 53,1% si la cladirile nerezidentiale cu 32,7%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%.

Februarie 2010 fata de ianuarie 2010

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 13,8%.

Pe elemente de structura, au fost scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-17,9%), la lucrarile de reparatii capitale (-14,8%) si la lucrarile de constructii noi (-12,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel la cladirile rezidentiale cu 28,7%, la constructiile ingineresti cu 13,0% si la cladirile nerezidentiale cu 9,7%.

Datele Institutului National de Statistica mai arata ca volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut in februarie 2010 fata de luna anterioara cu 3,4%, tendinta evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente -8,6%, la lucrarile de reparatii capitale -1,2% si la lucrarile de constructii noi -1,1%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 8,8%, respectiv cu 7,8% si a crescut cu 11,4% la cladirile nerezidentiale.

Februarie 2010 fata de februarie 2009

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata, a scazut in februarie 2010 fata de aceeasi luna din anul anterior, cu 23,6%.

Pe elemente de structura, scaderi s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (-39,7%) si la lucrarile de constructii noi (-35,2%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 32,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale (-58,0%) si la cladirile nerezidentiale (-33,9%). La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 9,7%.

Si in ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, in perioada mentionata mai sus s-a inregistrat o scadere de 27,1%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la urmatoarele componente: lucrari de reparatii capitale (-44,7%) si lucrari de constructii noi (-37,4%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 33,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 60,9% si la cladirile nerezidentiale cu 36,8%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 7,0%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#constructii, #volum, #lucrari , #Rezidential