Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele zece luni cu 14,9%

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 10:18
1293 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele zece luni cu 14,9%

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 14,9% in primele zece luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 23,9% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS, anunta NewsIn.

Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, de 13,3%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 12,5%.

Potrivit datelor transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele: la cladirile rezidentiale (-37,6%), la cladirile nerezidentiale (-19,7%) si la constructiile ingineresti (-1,9%).

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 15,1% in perioada ianuarie-octombrie 2010 fata de acelasi interval din anul precedent. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-22,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-9,1%).

La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut in serie bruta la toate componentele la cladirile rezidentiale cu 37,2%, la cladirile nerezidentiale cu 18,1% si la constructiile ingineresti cu 2,8%.

Octombrie 2010 fata de octombrie 2009

Datele INS arata ca, in octombrie, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 8%, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-19,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (-8,2%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a evidentiat o crestere cu 24,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 33,3% si la cladirile nerezidentiale cu 13,3%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 4,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in octombrie cu 7,4%. 

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-21,4%) si la lucrarile de reparatii capitale (-6,1%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a evidentiat o crestere cu 35,6%.

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la constructii ingineresti cu 6,3%. Scaderi s-au inregistrat la componentele cladiri rezidentiale (-36,7%) si cladiri nerezidentiale cu (-15,3%).

Octombrie 2010 fata de septembrie 2010

Fata de luna trecuta, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in octombrie o scadere cu 1,3%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-13,7%). Cresteri s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (40,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (9,9%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 9,8%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 13,4%, respectiv cu 9,7%.

In octombrie, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut fata de luna precedenta cu 0,8%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-15,1%) si lucrarile de reparatii capitale (-2,8%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o crestere cu 45,1%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 16,9%, respectiv cu 9,4%. Crestere s-a inregistrat la lucrarile de constructii ingineresti (8,9%).

#volum, #lucrari, #construcii, #intretinere , #Rezidential