Volumul lucrarilor de constructii, diminuat cu 16% in S1

Vineri, 06 August 2010, ora 11:33
1354 citiri
Volumul lucrarilor de constructii, diminuat cu 16% in S1

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 16% in primele sase luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, potrivit datelor furnizate vineri de Institutul National de Statistica (INS), relateaza NewsIn.

Scaderea s-a inregistrat ca urmare a declinului de 26% a lucrarilor de constructii noi si de 12,7% la lucrarile de reparatii capitale.

Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut insa cu 15%.

Potrivit INS, pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 37%, la cladirile nerezidentiale cu 23,6%, iar la constructiile ingineresti cu 0,1%.

In luna iunie 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 8,5% comparativ cu luna iunie din 2009, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-14,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-4,1%). Crestere s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (22,4%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 23,3% si la cladirile nerezidentiale cu 9,5%. Constructiile ingineresti au avansat cu 3,2%.

Comparativ cu luna mai, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o crestere de 16,6% in iunie, ca urmare a avansului la lucrarile de reparatii capitale (34,3%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (17,2%) si la lucrarile de constructii noi (17%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 35,5% si la cele nerezidentiale cu 4,7%. Constructiile ingineresti au crescut cu 19.8%.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#constructii, #volum, #lucrari, #cladiri, #rezidentiale , #Rezidential