Cluj-Napoca, campionul provinciei la constructia de cladiri de birouri

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 15:39
1833 citiri
Cluj-Napoca, campionul provinciei la constructia de cladiri de birouri
Sursa foto: JLL

Cluj-Napoca, al doilea oras ca marime din tara, s-a dezvoltat continuu pe parcursul ultimilor ani datorita capitalului strain atras si a mediului de business local. Piata din Cluj a crescut constant, dinamic si organic, astfel devenind cea mai activa piata de birouri, dupa Bucuresti.

"Companii internationale renumite isi deschid in numar mare birouri aici, ca o dovada ca intreaga combinatie de competenta a fortei de munca si mediu de afaceri prietenos este o reteta care functioneaza", a declarat Ana-Maria Vrabie, Office Consultant la JLL.

Andrei Vacaru, Head of Research & Consultancy la JLL, a adaugat ca dimensiunea orasului, infrastructura moderna si costurile mai reduse atrag un numar tot mai mare de investitii.

"Dezvoltatorii imobiliari au sesizat aceasta oportunitate si vor livra peste 50,000 de metri patrati de spatii noi de birouri doar anul acesta", a spus Andrei Vacaru.

Dan Zaharia, Manager al United Business Center explica: "Extinderea componentei office a grupului Iulius la Cluj-Napoca se datoreaza interesului manifestat de companiile partenere privind dezvoltarea si consolidarea operatiunilor la nivel local, de preferat, intr-o singura locatie. In plus, companii multinationale din domeniul IT si nu numai analizeaza noi oportunitati de relocare in cladiri de birouri care ofera un mediu de lucru calitativ si cu posibilitatea de extindere a suprafetelor ocupate. Orasul Cluj-Napoca dispune de atuul de a fi un pol de talente al Romaniei, dezvoltat de mediul academic si mediul de business deopotriva. Un aport de incredere semnificativ este creat si prin existenta clusterului IT, ce reuseste sa creasca nivelul de competitivitate a sectorului si calitatea resurselor umane. "

Cererea a deovedit ca este nevoie de birouri din clasa A

Cererea a dovedit ca era nevoie in Cluj- Napoca de cladiri de birouri de Clasa A, cu tehnologia si designul de ultima generatie, cu parcari generoase, cu etaje de capacitate mare, atat prin densitatea posturilor de lucru pe etaj, cat si prin marimea etajului de pana la 6 sau 9 mii de metri pe acelati nivel, a precizat Lori Collin, NEPI Investment Management.

"Locatia, eficienta cladirii si posibilitatea chiriasului de a creste organic raman in continuare cei trei factori fundamentali care stau la baza unei decizii corecte. Cluj Napoca are sansa sa se dezvolte armonios pe termen lung cu altfel de constructii", a spus Collin.

Angela Potra, Sales and Marketing Manager la Liberty Technology Park Cluj completeaza: "In 2014 peisajul clujean este in plina crestere datorita celor 4 mari dezvoltatori ce redefinesc piata office. Numarul ridicat de companii din IT&C si R&D ce aleg Cluj-Napoca fie pentru sedii noi, fie pentru extinderea companiei transforma orasul intr-o destinatie prolifica pentru afaceri. Daca adaugam acestui fapt potentialul nelimitat de resurse umane putem observa cu usurinta de ce Clujul devine un ecosistem stabil atat pentru companii nationale cat si internationale, urmand capitala cu pasi repezi. Mai mult, interesul crescut pentru noile tehnologii in randul absolventilor talentati ale universitatilor de aici va transforma orasul intr-unul condus de tehnologie."

#birouri cluj, #jll birouri, #romania birouri , #Spatii birouri