NEPI investeste 15 mil.euro intr-o cladire de birouri si in renovarea unei vile de langa Guvern

Marti, 04 Iunie 2013, ora 13:48
2122 citiri
NEPI investeste 15 mil.euro intr-o cladire de birouri si in renovarea unei vile de langa Guvern
Martin Slabbert, director executiv NEPI

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) va investi circa 15 milioane de euro pentru renovarea unei vile istorice din apropierea Guvernului, precum si pentru dezvoltarea in apropiere a unei cladiri de birouri de circa 6.500 metri patrati.

NEPI a preluat anul trecut cladirea, o vila istorica construita in anul 1922 in contul unei datorii pe care compania Avrig 35 o avea de platit fondului.

"Nu ne-am dorit aceasta proprietate, nu este genul de proiect pe care il facem de obicei, dar daca tot il avem ne-am gandit sa facem ceva util aici. (...) Vrem sa incepem constructia imediat ce obtinem toate autorizatiile. Un astfel de proiect dureaza cam un an", a declarat marti Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

Lucrarile la reabilitarea vilei si la noua cladire vor fi realizate in paralel.

Cladirea de birouri va avea trei etaje subterane si trei supraterane, iar spatiile vor fi destinate chiriasilor care vor vizibilitate si organizatiilor care lucreaza cu Guvernul sau institutii financiare internationale, precum Banca Mondiala, BERD.

Totodata, pe terenul de 4.500 metri patrati va fi amenajat un spatiu public, cu zone pietonale, mobilier urban, precum si o fantana arteziana.

"Un astfel de proiect implica o investitie de circa 15 milioane de euro, o parte buna din bani fiind necesara restaurarii cladirii pentru ca trebuie reconstituita o parte a imobilului", a declarat agentiei Michael Beux, project manager in cadrul NEPI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii NEPI, #investitie spatiu office, #restaurare cladire spatii office , #Spatii birouri