Piata imobiliara americana da unda "verde" constructiilor. Isi revine economia?

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 14:24
1846 citiri
Piata imobiliara americana da unda "verde" constructiilor. Isi revine economia?

Sectorul constructiilor private din SUA va creste in acest an pentru prima data din 2005 si va reprezenta un stimulent important al cresterii produsului intern brut.

De asemenea, analistii se asteapta ca acest lucru sa impulsioneze crearea de noi locuri de munca in 2012, potrivit unui raport realizat de firma de investitii AllianceBernstein.

In raport, economistul american Joseph Carson a prezis ca in acest an cheltuielile din sectorul constructiilor private vor ajunge la 10 miliarde de dolari, pe baza datelor disponibile din primele trei trimestre ale anului 2011.

"Consider ca acest castig mic marcheaza o schimbare semnificativa pentru economia americana. In 2012, activitatea reala in sectorul constructiilor private se va extinde cu aproximativ 7%. Relansarea sectorului constructiilor va fi o componenta semnificativa in PIB, cu o crestere de trei procente pentru 2012. De asemenea, acest lucru va implica si o scadere a ratei somajului din SUA.

Potrivit raportului, cresterea din acest an a cheltuielilor din constructii s-a bazat mai mult pe constructii de birouri decat ansambluri rezidentiale. Numarul contractele din sectorul constructiilor de birouri au crescut cu 36% in octombrie, iar cresterea a fost determinata de constructii de fabrici, birouri si depozite.

In ceea ce priveste constructiile din sectorul rezidential, acestea au crescut cu doar 2% in luna octombrie. Potrivit analistilor, rezidentialele vor recupera si in 2012, cand vor aparea ana la 675.000 de case noi construite, ceea ce reprezinta o crestere cu 8%.

"Activitatea de constructii este strans legata de crearea de noi locuri de munca, pentru ca sectorul constructiilor este o industrie ciclica. Cand piata imobiliara este in crestere, economia tinde s afunctioneze la fel de bine. Mai mult, constructiile fac parte dintr-un sector de munca intensiva, astfel incat datele se reflecta extrem de rapid pe piata fortei de munca", a mai precizat Joseph Carson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sector cosntructii sua, #constructii birouri sua, #piata imobiliara sua 2012, #relansare piata constructii sua , #Spatii birouri