Piata tranzactiilor cu spatii de birouri din Capitala a crescut cu 27%, fata de anul trecut

Luni, 28 Iulie 2014, ora 12:45
1658 citiri
Piata tranzactiilor cu spatii de birouri din Capitala a crescut cu 27%, fata de anul trecut

Piata tranzactiilor cu spatii de birouri din Capitala a crescut cu 27%, in primele sase luni din 2014, comparativ cu aceeasi perioada din 2013, pana la un volum total de 132.009 metri patrati, se arata intr-o analiza realizata de ESOP Consulting.

Motorul pietei a fost segmentul de relocare, care a avansat cu 61%, spre deosebire de segmentul reinnoirilor de contracte, aflat in scadere cu 33%,

"Piata inchirierilor de birouri isi pastreaza si in semestrul I din 2014 dinamismul observat in ultimii doi ani, ceea ce ne sustine opinia ca increderea managerilor in economia romaneasca inregistreaza un trend ascendent. Speram ca semestrul doi din 2014 sa fie la fel de activ si atat companiile mari, cat si companiile medii sa accelereze procesul de relocare in sedii cu o calitate mai buna, deoarece piata ofera solutii competitive in acest moment", afirma Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting/Corfac International.

Per total, in S1 2014, piata tranzactiilor cu spatii de birouri s-a ridicat la un volum total de 132.009 metri patrati, in crestere cu 27% fata de S1 2013.

Conform analizei, este al doilea an consecutiv in care piata de birouri din Capitala creste in primul semestru, acesta fiind un semn ca intreg anul se va dovedi mai bun ca precedentul, in ceea ce priveste tranzactiile de birouri.

In prima jumatate din 2014, volumul spatiilor tranzactionate de chiriasi noi, cunoscute ca tranzactii de relocare, a intrecut volumul spatiilor pentru care s-au reinnoit contractele vechi de inchiriere. Astfel, relocarile au totalizat 106.750 metri patrati si au intrecut reinnoirile de contracte, care au totalizat doar 25.259 metri patrati si au suferit un recul, cu 33%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vedete au fost tranzactiile de preinchiriere si de expansiune a spatiilor de birouri, acestea inregistrand cresteri notabile fata de aceeasi perioada a anilor trecuti, ele reprezentand, de altfel, si un semn pozitiv pentru viitorul acestei piete.

ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 12 ani in piata birourilor si pe piata rezidentiala. ESOP Consulting/CORFAC International poate oferi solutii pentru orice tip de firma, accesand cea mai mare baza de date in care se afla 760 de centre de afaceri si 1.940 de vile, adica peste doua milioane de metri patrati de spatii de birouri. ESOP a asistat de-a lungul timpului companii de talie medie si mare care au tranzactionat peste 250.000 metri patrati de spatii de birouri.

#tranzactii spatii birouri, #spatii birouri bucuresti, #piata inchirieri birouri , #Spatii birouri