In ce zone si-au mutat sediile companiile din Bucuresti in acest an

Vineri, 23 August 2013, ora 15:50
2378 citiri
In ce zone si-au mutat sediile companiile din Bucuresti in acest an
Companiile si-au relocat sediile in Centru-Nordul Capitalei

Majoritatea companiilor care si-au relocat sediile in primul semestru al anului au optat pentru zona de Centru-Nord, unde a fost inchiriat un volum de spatii de birouri de trei ori si jumatate mai mare decat in Nord-Periferie (locul doi in top) si aproape de douazeci de ori mai mult decat in Centru -Sud.

Conform ESOP Consulting/CORFAC International, in zona Centru-Nord sunt multe oferte si multe proiecte noi, reprezentative, aici dezvoltandu-se un nou pol de business in care s-au concentrat sedii ale unor firme de renume.

In total, in zona de Centru-Nord si-au relocat sediile companii care au inchiriat in total 36.077 metri patrati, in cladiri precum Hundertwasser Business Center, CSDA Siriului, CDG Plaza, Monolit Square, etc.

Partenerii au ales sa fie in proximitate

Odata cu relocarea sediilor, partenerii de afaceri ai acestor companii au ales sa fie in proximitatea acestora, dar decizia lor a avut la baza si alte faclilitati, cum ar fi apropierea de aeroport sau de zona rezidentiala de lux unde locuiesc managerii.

De asemenea, in zona Centru-Nord sunt numeroase facilitati pentru intalniri de afaceri, iar accesul catre celelalte zone ale orasului este facilitate de noile poduri supraterane, respectiv Pasjaul Basarabi si Pasjaul Pipera.

"Numarul mare de proiecte aflate in diferite faze de constructie, cu spatii de calitate superioara, precum si faptul ca in zona Barbu Vacarescu s-a conturat un nou business district al Bucurestiului a contat atunci cand a fost selectat amplasamentul viitorului sediu. Astfel, mai mult din jumatate din companiile care si-au mutat sediul au optat pentru zona de centru-nord", a spus Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Care sunt chiriile medii pe zone

In zona Centru-Nord, preturile sunt 17-18 euro/mp pentru cladirile de clasa A, 14-15 euro/mp pentru cladirile din clasa B si 10-12 euro/mp, in cladirile din clasa C.

In zona Ultracentrala a Capitalei, preturile variaza usor fata de cele din Centru-Nord. Astfel, pentru cladirile de clasa A, preturile sunt 16-18 euro/mp, pentru cladirile din clasa B, 13-15 euro/mp, iar pentru cele din clasa C, 10-12 euro/mp.

In zona de Vest, preturile sunt 13-15 euro/mp pentru cladirile de clasa A, 11-13 euro/mp pentru cladirile din clasa B si 8-9 euro/mp pentru clasa C.

In acelasi timp, in zona de Est, pentru cladirile de clasa A, preturile sunt 11-13 euro/mp, pentru cladirile din clasa B, 10-11 euro/mp, iar pentru cele din clasa C, 7-9 euro/mp.

Pentru zona de Sud, preturile sunt putin mai ridicate decat in zona de Nord. Astfel, preturile sunt de 11-12 euro/mp pentru cladirile de clasa A, 9-11 euro/mp pentru cladirile din clasa B si de 7-8 euro/mp, in cladirile din clasa C.

Cele mai reduse preturi sunt in zona de Nord-Periferie, respectiv 10-11 euro/mp pentru cladirile de clasa A, 7-9 euro/mp pentru cladirile din clasa B si 6-7 euro/mp, in cladirile din clasa C.

Cum este impartita Capitala

CENTRU NORD: Victoriei, Arcul de Triumf, Kiseleff, Aviatorilor, Charles de Gaulle, Nordului, Stefan cel Mare, Domenii, Floreasca, Herastrau, Casin, Dorobanti, Barbu Vacarescu, Piata Presei Libere, Mihalache si Primaverii

NORD-PERIFERIE: Pipera, Baneasa, Aerogarii, Bucurestii Noi, Chitila, Sisesti, Lacul Tei, Otopeni

ULTRACENTRAL: Unirii, Universitatii, Dacia, Romana, Rosetti, Eminescu, Calea Victoriei, Icoanei si Batistei

EST: Mosilor, Ferdinand, Mantuleasa, Calea Calarasilor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan, Foisorul de Foc, Basarabia, Calea Vacaresti, Mihai Bravu, Obor, Pache Protopopescu, Rosetti, Vasile Lascar, Alba Iulia, Camil Ressu, Colentina, Muncii.

VEST: Cotroceni, Stirbei Voda, Cismigiu, Plevnei, Mircea Vulcanescu, Gara de Nord, Grozavesti,Militari, Bucuresti-Pitesti, Crangasi, Drumul Taberei, Gara de Nord, Giulesti, Izvor, Lujerului, Prelungirea Ghencea, Razoare

SUD: 13 Septembrie, Budapesta, Cosbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sarii, Berceni, Tineretului, Oltenitei, Calea Vacaresti, Marasesti, Calea Rahovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedii birouri, #relocare birouri, #chirie spatiu, #chirie sediu , #Spatii birouri