West Gate si Novo Park devin primele parcuri de birouri verzi

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 13:42
3373 citiri
West Gate si Novo Park devin primele parcuri de birouri verzi
Cladirea de birouri West Gate

Omul de afaceri Liviu Tudor, unul dintre cei mai mari proprietari de spatii de birouri din Bucuresti, a obtinut certificarea verde pentru sapte din cele 12 imobile din parcurile de afaceri West Gate si Novo Park, investitia variind intre 1,5 si 3 milioane euro pentru fiecare cladire certificata.

Proiectele de birouri West Gate si Novo Park, amplasate in vestul si respectiv nordul Bucurestiului, au obtinut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri de pe piata locala. In urma acestor certificari, Liviu Tudor, proprietarul celor doua proiecte, detine 100.000 mp de spatii de birouri verzi.

Investitie de milioane de euro

"In cazul West Gate si Novo Park, investitia in fiecare dintre cladiri a fost cuprinsa intre 15 si 20 de milioane de euro, iar investitia ulterioara pentru a obtine certificarea BREEAM a oscilat intre 1,5 si 3 milioane de euro pentru fiecare cladire certificata", a declarat Tudor intr-un comunicat.

West Gate este amplasat in imediata apropiere a statiei de metrou Preciziei si cuprinde cinci cladiri, care totalizeaza o suprafata inchiriabila de 75.000 mp. Primele patru cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 60.000 mp, au otinut deja certificarea BREEAM, in timp ce a cincea cladire, livrata in primul trimestru din 2013, va fi certificata dupa un an de functionare, conform standardelor BREEAM.

Novo Park, amplasat in vecinatatea statiei de metrou Pipera, este format din sapte cladiri de birouri, cu o suprafata de peste 75.000 mp inchiriabili. Primele trei cladiri, cu o suprafata totala de 40.000 mp, au fost recent certificate BREEAM, urmand ca pana la finalul anului toate cele sapte imobile ale parcului sa obtina calificativul de cladire verde.

"Ambele parcuri de birouri sunt aproape 100% ocupate (...) Preocuparea pentru certificarea celor doua proiecte a aparut inca din anul 2007, avand la baza pe de o parte atentia acordata ecosistemelor si mediului, iar pe de alta parte grija pentru chiriasi, respectiv pentru scaderea costurilor suportate de acestia", a aratat Tudor.

#spatiu birou office, #cladiri birouri verzi, #om afaceri Liviu Tudor, #investitie spatii birouri , #Spatii birouri