Bucurestiul, printre cele mai bune orase europene pentru derularea de afaceri

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 13:13
1370 citiri
Bucurestiul, printre cele mai bune orase europene pentru derularea de afaceri

Bucurestiul se numara printre cele mai bune orase europene pentru derularea de afaceri, prin costurile cu personalul si disponibilitatea spatiilor pentru birouri, potrivit unui studiu realizat de Cushman & Wakefield.

Astfel, Bucuresti a inregistrat cea mai mare crestere in studiul din acest an al celor mai bune orase europene pentru derularea de afaceri, urcand opt locuri.

"Bucuresti ofera cladiri de birouri de inalta clasa, in termeni financiari foarte atractivi. Acestia sunt factori importanti pentru companiile care urmaresc sa inchirieze spatii noi pentru desfasurarea activitatii sau pentru relocarea operatiunilor curente.

Infrastructura orasului Bucuresti a fost imbunatatita de curand si exista planuri pentru dezvoltari viitoare. Acestea vor imbunatati an de an accesibilitatea centrelor de afaceri.

Costurile reduse, calitatea si disponibilitatea spatiilor de birouri fac Bucurestiul din ce in ce mai atractiv pentru desfasurarea activitatilor de catre companii", a declarat miercuri, intr-un comunicat de presa, directorul de intermediere spatii comerciale la Cushman & Wakefield din Romania, Andrei Birsan.

Capitala Romaniei se numara, alaturi de Varsovia si Bratislava, printre cele mai bune orase pentru costul personalului, dar si printre cele mai bune orase pentru disponibilitatea spatiilor de birouri, la fel ca si Berlin si Madrid.

Moscova a fost clasificata pentru al doilea an consecutiv drept cel mai dezirabil oras european pentru extinderea companiilor, conform studiului.

De asemenea, Londra, Paris si Frankfurt raman primele trei orase europene preferate pentru derularea de afaceri in general.

Raportul European Cities Monitor are la baza interviuri cu membri ai consiliilor de conducere din cele mai mari 501 companii din Europa.

Acest raport include o clasificare generala a oraselor europene considerate "cele mai bune pentru afaceri" si a "celor mai bune orase pentru localizarea unei afaceri in prezent".

In plus, 36 orase sunt clasificate dupa criterii cum ar fi calitatea vietii, accesul la piete, disponibilitatea si calitatea personalului, costul spatiilor de birouri, telecomunicatii si legaturi de transport.

#bucuresti, #oras european, #afaceri, #oras bun pentru afaceri, #mediu afaceri , #Spatii comerciale