Constructia spatiilor comerciale de retail va dinamiza piata imobiliara

Sambata, 21 Ianuarie 2006, ora 02:15
1136 citiri

Romania va fi martora la o serie de inaugurari semnificative ale unor mari retaileri europeni, unii nou intrati pe piata, altii mai vechi pe segmentul comercial al pietei imobiliare, a declarat presedintele companiei imobiliare Regatta, Eduard Uzunov."Multiple tranzactii, lansari ale unor mari retaileri mai vechi pe piata romaneasca, precum Cora sau nou veniti precum Kaufland, stimuleaza dinamica pietei de retail. Compania Regatta a inchiriat si vandut peste 100.000 mp in cea de-a doua jumatate a anului 2005, in acest sector", a spus Uzunov.

Acesta considera ca piata spatiilor de retail va continua sa fie dinamica. "Printre cele mai active in dezvoltare, in 2005, au fost bancile, companiile de asigurari, retelele de farmacii, showroom-urile auto. Pentru 2006, pe acest segment al pietei vor intra noi companii, in special din domeniul turistic-hotelier si al constructiei mall-urilor. Bucurestiul va ramane o piata atractiva, dar in 2006 vor prinde contur proiecte de anvergura pentru centre urbane mari precum Iasi, Cluj, Arad, Timisoara. O alta directie este cea a dezvoltarii de centre logistice", a subliniat presedintele companiei imobiliare Regatta.

De altfel, in 2005, compania Regatta intermediaza, in exclusivitate primul centru logistic de fructe si legume, o investitie de 12,7 milioane euro. Acest proiect apartine firmei SU Market SRL, membra a grupului turc SU Group.

Averea