Cum sa gasesti chilipiruri imobiliare

Marti, 02 Iunie 2009, ora 23:08
7547 citiri
Cum sa gasesti chilipiruri imobiliare

O piata imobiliara "paralela", cu oferte de case, terenuri, magazine, depozite si chiar si cluburi de noapte, toate in executare silita, isi asteapta cumparatorii pe site-urile bancilor.

E drept ca gasirea proprietatilor presupune ceva mai multa perseverenta, pentru ca anunturile de executare nu sunt semnalizate de la prima pagina. Cine stie insa sa caute poate avea surpriza sa dea peste adevarate "chilipiruri", proprietatile fiind vandute la preturi mult mai mici decat cele de evaluare, spun executorii bancari.

O asemenea sectiune dedicata procedurilor de licitatie exista, bunaoara, pe site-ul Leumi Bank. Ofertele sunt postate "ca la carte", fiind insotite de poze, iar proprietatile sunt descrise pe larg.

"Ne-am adaptat situatiei mai putin favorabile care a afectat piata imobiliara", ne-a declarat Cristian-Florin Dumitru, directorul Directiei de Recuperari Creante din cadrul bancii.

In primele patru luni ale acestui an, restantele mai mari de 30 de zile ale populatiei si firmelor au urcat cu 75%, pana la 5,041 miliarde lei (1,205 miliarde euro). Raportat la volumul total de credite acordate de banci, ponderea restantelor ajunsese la 2,5% la finele lunii aprilie, comparativ cu 1,44%, in ultima zi a anului trecut.

Club de noapte la Iasi si terenuri in Ilfov

Imobilele aflate in executare silita, scoase la vanzare, sunt situate atat in Bucuresti si Ilfov, cat si in restul tarii, ofertele fiind pentru toate categoriile de cumparatori. De exemplu, banca scoate la licitatie o locuinta spatioasa din Iasi, de peste 300 de metri patrati, cu terenul aferent de 540 mp si cu clubul de noapte de la parter.

Oferte de spatii comerciale exista si in judetul Brasov, cum este cazul unui restaurant fast-food din localitatea Rupea, dar si in judetul Alba, unde banca executa un magazin situat la parterul unui bloc, in centrul municipiului Alba Iulia.

In schimb, in Ilfov abunda ofertele de terenuri scoase la licitatie, de la suprafete mici, de 1.000 de mp, pana la aproape un hectar. Ofertele nu au preturi, fiind vorba despre proprietati aflate in procedura de licitatie. "Castigatoare este oferta cu pretul cel mai mare", explica Dumitru.

#chilipir, #imobiliara, #piata , #Spatii comerciale