Investitte de peste 50 de milioane de euro in trei centre comerciale "Galleria"

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 13:32
1007 citiri

Globe Trade Center impreuna cu Aura Investments vor investi peste 50 de milioane de euro in trei centre comerciale Galleria din Buzau, Piatra Neamt si Suceava, a declarat, miercuri, directorul Globe Trade Center (GTC) Romania, Shimon Galon.

Cele trei centre comerciale Galleria vor fi livrate in primul trimestru din 2008, a spus Galon, care a estimat ca in urmatorii patru ani, vor fi dezvoltate 20 de centre Galleria pe tot cuprinsul tarii. "Planurile de expansiune in tara includ dezvoltarea de centre comerciale in toate orasele cu o populatie de peste 75.000 locuitori"

Pentru primele zece amplasamente compania a cumparat deja terenul necesar constructiei, "urmand ca pe parcurs, sa se finalizeze procesul de achizitie si in celelalte orase", a spus reprezentantul GTC Romania.

Galleria Buzau se intinde pe un teren cu o suprafata de 2,1 hectare si va acomoda aproximativ 13.500 metri patrati de spatii comerciale dispuse pe doua nivele. Galleria va oferi mai multe spatii de dimensiuni medii si mici a caror oferta va cuprinde intreaga gama de cumparaturi, de la imbracaminte, incaltaminte, cadouri si cosmetice, pana la accesorii si decoratiuni. Pe langa magazine, va exista si o zona de food court cu cinci fast-food-uri, careia i se adauga restaurantele si cafenelele raspandite in intregul mall. Centrul comercial va pune la dispozitia vizitatorilor si 300 de locuri de parcare, supraterane.

In Piatra Neamt, Galleria se dezvolta in partea de sud-est a orasului pe un teren de 1,8 hectare, totalizand 12.200 metri patrati suprafata inchiriabila. Centrul comercial va avea la parter un supermarket, iar la primul etaj un magazin de electrocasnice si va beneficia si de 300 de locuri de parcare dispuse la suprafata precum si in subteran. Galleria Suceava este cel mai nordic proiect al GTC ce urmeaza a fi dezvoltat pe teritoriul Romaniei, pe o suprafata construita de 15.000 metri patrati, din care doar 10.700 metri patrati este suprafata inchiriabila.

Colliers International a fost desemnat agent exclusiv al proiectelor Galleria, iar project management-ul centrelor comerciale va fi asigurat de compania Tebodin Consultants & Engineers.

GTC Romania este subsidiara Globe Trade Centre SA. Grupul activeza inca din anul 1994 si este reprezentat in noua tari central-est europene: Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia, Croatia, Bulgaria, Slovacia si Ucraina. Din aprilie 2000, GTC este listat la bursa din Vartovia. Activand pe piata imobiliara din Bucuresti inca din 1999, GTC Romania a realizat doua dintre cele mai importante centre de afaceri din Bucuresti din ultimii 5 ani: Europe House si America House. Portofoliul GTC Romania este astazi de peste 600.000 metri patrati, concretizati in proiecte care vor fi lansate si executate in urmatorii doi ani.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)