Mallurile sfideaza criza

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 10:40
2309 citiri
Mallurile sfideaza criza

Majoritatea retailerilor nu renunta la planurile de extindere si spera sa ocupe acum cele mai bune spatii la cele mai mici preturi. 

Retailerii de imbracaminte si incaltaminte continua sa se extinda, desi vanzarile au scazut cu pana la 50% in unele unitati din tara. Pana la finele acestui an, in Romania ar urma sa se mai deschida zece centre comerciale si sa se dezvolte aripi noi la alte doua, potrivit datelor agentilor imobiliari. Ei spun ca perioada crizei a sosit exact la timp pentru a tria o parte din centrele comerciale propuse, evitand astfel o criza locala ulterioara.

"Au avut de suferit cei care nu au apucat sa inceapa constructia. Restul se vor confrunta doar cu unii chiriasi mici care vor renunta la contracte, dar numarul acestora nu va depasi 10% din spatiul comercial", afirma Andrei Vacaru, consultant in cadrul departamentului de retail al firmei de consultanta Jones Lang LaSalle.

Cei care renunta acum la proiectele expansioniste sunt firmele exclusiv romanesti sau francizorii, care sufera cel mai mult din cauza scaderii vanzarilor, in lipsa unei finantari exterioare.

#criza, #firme, #francizori, #malluri, #preturi, #romanesti, #vanzari , #Spatii comerciale