NCH obtine 20 mil. de euro anual, din inchirierea spatiilor comerciale din Romania

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 14:55
3272 citiri
NCH obtine 20 mil. de euro anual, din inchirierea spatiilor comerciale din Romania

Compania americana New Century Holdings (NCH), care administreaza mai multe fonduri de investitii, printre care si Broadhurst Investments, incaseaza anual circa 20 milioane de euro din inchirierea spatiilor comerciale, in Romania.

"Avem un portofoliu de 1.000 de magazine prin intermediul firmelor Romarta si Metex, totalizand 200.000 metri patrati, in 20 de orase, din care in Bucuresti doar 100. Din total, 10% sunt goale pentru ca multe sunt in orase sarace, unde nu mai exista industrie", a precizat Andrei Siminel, prezent la conferinta de lansare a portalului SpatiiComerciale.ro.

Acesta a mai adaugat ca NCH nu a mai cumparat nimic in Romania de mai mult de cinci ani, deoarece preturile erau foarte mari si totodata nu a mai vandut nicio proprietate semnificativa in ultimii trei ani.

Spatiicomerciale.ro, primul site imobiliar dedicat exclusiv segmentului comercial

SpatiiComerciale.ro a fost dezvoltat de imobiliare.ro, in care fondul american a investit, pana in prezent, 1,5 milioane de euro. Investitia in SpatiiComerciale.ro s-a ridicat la 100.000 de euro, bani pe care dezvoltatorul spera sa ii recupereze in primul an.

New Century Holdings a fost infiintata in 1993 la New York si administreaza unele dintre printre primele fonduri de investitii cu activitati in Europa de Est, valoarea totala a plasamentelor in aceasta zona depasind cateva miliarde de dolari.

Compania a investit in Romania initial in pachete minoritare de actiuni in special la companii detinute de stat, optand apoi sa preia majoritati.

#NCH active inchiriere spatii comerciale, #NCH investitie Romania, #Andrei Siminel NCh , #Spatii comerciale