NEPI cumpara Auchan Titan pentru 86 de milioane de euro

Joi, 27 August 2015, ora 10:43
2463 citiri
NEPI cumpara Auchan Titan pentru 86 de milioane de euro
Foto: Auchan Titan Shopping Center

Grupul de investitii NEPI (New Europe Property Investments) a achizitionat, miercuri, Centrul Comercial Auchan Titan. Valoarea tranzactiei care s-a incheiat cu fondul Aberdeen Asset Management AG a fost de 86 de milioane de euro.

Astfel, NEPI isi consolideaza portofoliul, perfectand tranzactia sub coordonarea echipei de management, condusa de noul CEO, Alex Morar.

Peste 33.000 de vizitatori pe zi fac din Centrul Comercial Auchan Titan una dintre cele mai atractive destinatii de shopping din Bucuresti. Suprafata inchiriabila este de 44.730 mp, iar cea construita este de 96.560 mp si deserveste zona de sud-est a Bucurestiului.

Densitatea zonei in care se afla centrul comercial, de peste 370.000 de locuitori, transforma Auchan Titan intr-una dintre cele mai interesante proprietati.

Unii dintre cei mai importanti retail-eri prezenti aici sunt: adidas, C&A, CCC, Deichamann, DM, Flanco, H&M, NewYorker si Takko. In plus, centrul comercial ofera si un cinematograf cu 7 ecrane, operat de Cine Grand.

Odata cu achizitia Centrului Comercial Auchan Titan, totalul suprafetei inchiriabile de retail in Bucuresti detinute de NEPI ajunge la 184.470 mp. Pentru Auchan Titan compania are in plan investitii in vederea modernizarii acestuia, pentru a indeplini standardele inalte pe care Grupul le impune pentru fiecare centru din portofoliu.

"Ne urmam planurile de crestere si dezvoltare in Europa Centrala si de Est, in care Romania are una dintre cele mai interesante piete de real-estate. Focusul nostru, prin prisma investitiilor pe termen lung si al profitabilitatii, a fost si ramane retail-ul. Astfel, prin achizitia Centrului Comercial Auchan Titan, ne consolidam pozitia dominanta in Romania" a declarat Alex Morar, CEO NEPI.

Centrul Comercial Auchan Titan a avut doua etape de dezvoltare, prima fiind deschiderea hypermarket-ului Auchan si a galeriei adiacente in 2007. A doua etapa a fost definitivata in 2009 prin dezvoltarea unor spatii adiacente destinate retail-ului de fashion si divertismentului.

In incheierea tranzactiei, grupul NEPI a fost asistat de Rampart Capital si Reff & Asociatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NEPI achizitie Auchan, #Auchan Titan cumparat, #centre comerciale NEPI , #Spatii comerciale