Vestul Capitalei, impanzit de parcuri industriale

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:02
2167 citiri
Vestul Capitalei, impanzit de parcuri industriale

Partea de vest a Capitalei este principala zona de interes pentru firmele ce cauta sa infiinteze parcuri industriale si logistice.

Aici aproximativ 250.000 de metri patrati de spatii industriale urmeaza sa fie finalizati in acest an, pentru o parte din acestia existand deja precontracte de inchiriere semnate in 2008, in ciuda situatiei economice actuale.

Potrivit unei analize realizate de CBRE Eurisko, avand in vedere ca principalii dezvoltatori au achizitionat mari suprafete de teren, multe proiecte logistice si spatii industriale moderne noi vor fi finalizate in partea de nord-est si est a Bucurestiului, urmate indeaproape de proiectele situate in partea de vest, datorita cresterii dinamice a cererii.

"In 2009, noul concept de inchiriere a unitatilor mici va deveni probabil o tendinta generala mai ales pentru micii producatori si distribuitori, ce vor beneficia de toate utilitatile. Aceasta tendinta i-ar putea incuraja pe dezvoltatori precum VGP, Eyemaxx, Cefin si Helios- Phoenix sa construiasca depozite logistice si industriale si sa agreeze conceptul de retele nationale de parcuri logistice si industriale", arata analiza mentionata.

Potrivit acesteia, expansiunea pietei industriale dinspre Bucuresti spre restul Romaniei se va accentua spre orase precum Constanta, Brasov, Timisoara, Pitesti, Arad, Ploiesti si Cluj.

Chiar daca chiriile inregistreaza o curba descendenta in multe zone din CEE, activitatea de investitii va ramane la un nivel inalt dupa cresterea din 2008 datorita imbunatatirii infrastructurii, actiune ce se va concretiza printr-o cerere ridicata.

"In comparatie cu incetinirea generala a activitatii de investitii de pe piata europeana, activitatea de piata din CEE a ramas relativ puternica in prima jumatate a anului 2008, cifra de afaceri din investitii europene scazand insa cu 49%. Activitatea de investitii imobiliare din CEE reprezinta in prezent 9,3 % din totalul activitatii de investitii pan-europene, fiind un procent semnificativ mai mare decat nivelurile din 2007 (6%), investitorii activi focalizandu-se pe calitatea si amplasarea proprietatilor", mentioneaza sursa citata.

Criza economica la nivel mondial, politica de imprumut a bancilor, lipsa unei finantari disponibile si nesiguranta generala de pe piata raman factorii cheie ce stau in spatele incetinirii volumului de investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vest, # capitala, # parcuri industriale, # zona interes, # firme , #Spatii industriale