40% din locuintele din Romania sunt asigurate

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 16:58
1633 citiri
40% din locuintele din Romania sunt asigurate

In prezent, in Romania sunt asigurate aproximativ 40% din totalul de locuinte, fie printr-o polita obligatorie emisa de PAID, fie printr-o asigurare facultativa, a precizat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, citata de NewsIn.

In Romania sunt circa 8,4 milioane de proprietati cu destinatia de locuinte.

"In baza datelor disponibile, apreciem ca in prezent numarul de locuinte asigurate reprezinta circa 40% din numarul total de locuinte, fie ca sunt asigurate printr-o polita obligatorie emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau printr-o asigurare facultativa. 

Trebuie remarcat ca segmentul de asigurari facultative s-a dezvoltat mai accelerat incepand din 2010, aceasta evolutie pozitiva fiind stimulata fara nici un dubiu de faptul ca a fost introdusa obligativitatea de asigurare impotriva celor trei riscuri de calamitati naturale, respectiv cutremure, alunecari de teren si inundatii", a mentionat Toncescu.

Presedintele CSA a amintit ca, pana in anul 1995, in Romania a functionat un sistem de asigurari ale locuintelor prin efectul legii. 

Toncescu a mai spus ca, de cand acesta a incetat sa functioneze, populatia nu a mai fost interesata sa isi asigure facultativ locuintele, cu toate ca Romania este expusa la riscuri ridicate de calamitati naturale. "In ultimii ani au aparut fenomene meteorologice deosebite care nu erau specifice Romaniei, de exemplu inundatii repetate si tornade", a mai spus seful CSA.

"Astfel, pana la momentul emiterii Legii nr. 260/2008, numarul de locuinte asigurate reprezenta circa 10 - 12% din fondul locativ national, care este de aproximativ 8,4 milioane. 

Odata cu emiterea si implementarea Legii nr. 260/2008, proiect pe care Comisia de Supraveghere a Asigurarilor l-a sustinut si il sustine in continuare pentru ca este foarte important pentru Romania, situatia s-a schimbat", a mai spus Toncescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte asigurate, #asigurari locuinte, #locuinta , #Stiri Imobiliare