5 recomandari pentru o locuinta mai ieftina

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 16:55
8650 citiri
5 recomandari pentru o locuinta mai ieftina
Foto: emdireb.eu

La achizitionarea unei locuinte noi, indiferent ca este vorba despre un apartament intr-un bloc sau o casa, trebuie analizat foarte bine bugetul disponibil pentru aceasta investitie de lunga durata, astfel incat sa poata fi acoperite cheltuielile pentru realizarea actelor, pretul propriu-zis al locuintei, dar si orice modificari ar putea fi necesare in interiorul casei, de la schimbarea finisajelor la ultima vaza asezata pe masuta de cafea din living.

Poate ca nu este obligatoriu sa fie un apartament in centrul Bucurestiului!

Este bine ca persoanele care doresc sa achizitioneze o casa noua sa ia in considerare si locuintele vechi (daca au o structura stabila si nu prezinta puncte slabe) si pe cele nou construite. De asemenea, trebuie luate in considerare mai multe zone, inclusiv cele din afara Bucurestiului sau din afara marilor orase. De exemplu, poate fi util de stiut ca exista Isaran - dezvoltatorul de proiecte imobiliare Brasov - nu e niciodata tarziu sa schimbati orasul.

Este recomandat sa fie verificate toate instalatiile inainte de mutare!

Inainte de mutare si chiar inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare, verificati toate instalatiile: apa curenta, incalzire, electricitate, gaze naturale.

Unele locuinte sunt vandute fara sisteme de incalzire, de exemplu, iar noii proprietari ar trebui sa achizitioneze centrale termice (acestea pot fi centrale electrice, centrale pe gaz sau centrale pe lemne), ceea ce presupune cheltuieli suplimentare. Ideal este ca locuintele sa fie deja dotate cu centrale termice la cumparare, pentru a nu fi necesare renegocierea contractului si nici acel stres inevitabil cand apar astfel de situatii.

De asemenea, luati in considerare dotarea noii locuinte cu diverse instrumente de lucru. In orice locuinta trebuie sa existe o trusa de prim ajutor, o trusa de scule (chei, surubelnite, patent, ciocan etc) si una dintre versatilele scari din aluminiu, astfel incat sa fie usor sa schimbati becurile, sa curatati tavanul sau sa udati florile din ghivecele suspendate.

Asigurarea locuintei este o alta etapa importanta pentru noile apartamente!

Exista asigurarea obligatorie a locuintelor, insa, inainte de a fi nevoie sa apelati la ea, va trebui sa luati alte lucruri in calcul. De exemplu, daca aveti bunuri de valoare in locuinta, contactati o firma de securitate care sa instaleze o alarma. Apoi, este recomandat sa existe si o alarma cu senzori pentru detectarea gazelor naturale emanate in mod incorect, alarma care sa fie conectata la un intrerupator al retelei de gaze naturale.

O metoda ceva mai cunoscuta de asigurare a locuintelor este instalarea de interfoane - acestea sunt pentru blocuri de locuinte, dar si pentru case si pot fi interfoane audio duplex sau videointerfoane.

Nu va grabiti la mobilarea locuintei!

Daca este urgenta mutarea in aceasta casa, asigurati-va ca baia este complet utilata si ca exista o saltea confortabila pe care sa dormiti. Pentru toate celelalte lucruri nu trebuie sa va grabiti, ci sa analizati piata pentru a gasi cele mai bune oferte. Astfel, veti vana preturi mici la canapele in magazinele online, oferte pentru paturi si saltele, oferte pentru perdele si asa mai departe. Veti gasi cu siguranta si dimensiunile, si culorile, si modelele dorite.

Pentru a avea o locuinta ieftina nu puteti compromite calitatea materialelor de constructie, dar nici calitatea mobilierului. Trebuie doar sa negociati la sange si/sau sa acordati un pic de atentie ofertelor disponibile la un moment dat, precum si optiunilor existente pe piata. Veti gasi diverse modele de canapele, insa nu trebuie sa le cumparati nici pe cele mai scumpe, nici pe cele mai ieftine, ci pe cele care se potrivesc cat mai bine necesitatilor familiei si se incadreaza si din punct de vedere estetic in noua locuinta.

Decorati dupa gust, constientizand ca preferintele, moda si anotimpurile se schimba periodic!

Decoratiunile si ornamentele sunt adesea mofturi, insa, daca rasfoiti cu atentie un magazin de decoratiuni interioare, veti vedea ca foarte multe dintre acestea se pot dovedi utile in timp: unele in sensuri absolut pragmatice, altele doar prin atmosfera pe care o impun. De exemplu, corpurile de iluminat se incadreaza in categoria decoratiunilor interioare, insa aspectul acestora, precum si pozitionarea lor in fiecare camera si tipul de lumina pe care il produc au o importanta foarte mare asupra ambientul si, deci, asupra dispozitiei locuitorilor acestei case.

Detaliile sunt cele care conteaza la sfarsitul zilei: felul in care omul se simte in propriul camin. Acasa trebuie sa va puteti relaxa. De aceea, putini sunt cei care, dupa ce descopera fotoliile cu masaj Komoder, nu isi doresc sa aiba astfel de fotolii si acasa.

De altfel, in paturici, pernute decorative si tablouri nu este cazul sa investiti masiv, caci s-ar putea sa vreti sa le schimbati odata cu anotimpul, ca sa asortati interiorul casei cu peisajul de afara sau s-ar putea ca, la un moment dat, pernutele acelea cu bufnite sa nu mai para chiar asa simpatice.

Totusi, nu evitati decoratiunile - ele ofera personalitate locuintei. Luati in considerare, insa, decoratiunile lucrate manual, pentru a oferi un pic din propriul caracter caminului in care veti locui o vreme...

#sfaturi achizitionare locuinta, #recomandari locuinte ieftine , #Stiri Imobiliare