64% dintre locuintele din Bucuresti, asigurate in iunie

Sambata, 06 August 2011, ora 10:00
1378 citiri
64% dintre locuintele din Bucuresti, asigurate in iunie

La sfarsitul lunii iunie, 64% dintre locuintele din Bucuresti aveau o asigurare obligatorie sau facultativa, pe urmatoarele locuri situandu-se judetele Constanta si Timis dupa gradul de cuprindere in asigurare a locuintelor, cu 53,1%, respectiv 51,4% din locuinte asigurate.

Cele mai scazute grade de cuprindere in asigurare a locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures, fiecare cu 29,3%, precum si Botosani, cu 29,5%, potrivit unui comunicat transmis vineri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

La nivel national, numarul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurari facultative si 583.398 prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%.

"In luna iulie, vanzarile de polite obligatorii emise de PAID au continuat sa creasca, si chiar intr-un ritm considerabil. Cel mai probabil acelasi lucru s-a intamplat si cu asigurarile facultative, drept pentru care estimez ca, in prezent, avem un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%. 

Procentul este dublu fata de cel inregistrat inainte de implementarea Legii nr.260/2008, a carei necesitate am sustinut-o intotdeauna, astfel ca este evident faptul ca introducerea obligativitatii asigurarii a impulsionat si asigurarile facultative.

Am convingerea ca trendul de crestere va continua, astfel incat tot mai multi oameni sa fie protejati prin asigurare", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Potrivit CSA, circa trei sferturi (73,7%) din asigurarile facultative valabile la data de 30 iunie 2011 au fost incheiate pe parcursul primelor sase luni ale acestui an, restul fiind contracte incheiate/reinnoite in anul anterior.

Primele brute subscrise in primul semestru, aferente asigurarilor facultative incheiate pentru locuinte, au fost de 315,39 milioane lei, ceea ce inseamna o prima medie pe contract de 153 lei (circa 36 euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuinte, #asigurare locuinte, #asigurare obligatorie locuinte , #Stiri Imobiliare