A venit vremea speculantilor cu imobiliare de lux

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 10:17
3155 citiri
A venit vremea speculantilor cu imobiliare de lux

In acest an vor aparea pe piata ocazii unice intr-o generatie de achizitie a unor imobiliare de inalta calitate, la preturi care nu au mai fost intalnite de zeci de ani.

Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui studiu realizat de compania Jones Lang LaSalle. 2009 va fi un an de schimbari pe piata investitiilor imobiliare, iar in urmatoarea perioada vor incepe sa se intrevada semne care vor indica viitoarea configuratie a pietei de profil.

Potrivit sursei citate, interesul investitorilor se va concentra pe active imobiliare de calitate inalta, din cele mai bune locatii, in zone unde preturile s-au "miscat" cel mai mult.

"Exista investitori care urmaresc indeaproape toate schimbarile de pe piata imobiliara, care manifesta o aversiune fata de risc si care vor astepta cele mai bune oportunitati si vor cauta o varietate de moduri de a castiga expunere in sector", se mentioneaza in studiul citat.

Potrivit acestuia, anul 2009 va fi indubitabil un an al tranzitiei pe piata europeana imobiliara.

"Cea mai importanta intrebare in prezent este cat de departe se vor mai 'misca' preturile si cand va incepe revenirea acestora. Activitatea investitionala si cererea din partea investitorilor vor fi indicatori importanti in determinarea raspunsurilor la aceste intrebari.

Desi nu ne asteptam la revenirea pietei imobiliare pe parcursul acestui an, este posibil sa inceapa sa se vada semne care vor indica schimbari in sector si in cele din urma chiar si cresterea interesului investitorilor, precum si a apetitului investitional al acestora", se arata in raportul realizat de Jones Lang LaSalle.

Conform acestuia, deja in primele trei luni din acest an au inceput sa se observe inceputurile trendului care este de asteptat sa continue pe tot parcursul acestui an.

"Acest an va insemna o intoarcere catre pietele vestice, pe masura ce investitorii cauta sa mentina lichiditatea in portofoliile lor si sa tranzactioneze in piete cu inalte niveluri de transparenta si riscuri macroeconomice reduse", se mai releva in studiul mentionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calitate, #imobiliare, #investitori, #piata, #preturi , #Stiri Imobiliare