Avansul nu mai este o investitie riscanta

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 09:49
1590 citiri
Avansul nu mai este o investitie riscanta

Pe fondul crizei, clientii incep sa aiba mai multe drepturi si castiga tot mai mult teren in actul de negociere cu vanzatorii de locuinte noi, iar daca in urma cu cateva luni se vorbea de contracte-standard, cu prevederi stricte sau termene care nu puteau fi negociate, in prezent dezvoltatorii sunt dispusi sa negocieze documentele semnate alaturi de client.

"Inainte de a fi oameni de afaceri, suntem totusi oameni, asadar incercam sa identificam solutii pentru fiecare situatie cu care ne confruntam", spune Eva Ilea, reprezentantul dezvoltatorului proiectului Phoenix Residence. Concret, in antecontractele semnate de acest dezvoltator cu clientii a fost introdusa o specificatie potrivit careia, in cazul in care acestia din urma nu reusesc sa achite restul pretului, dezvoltatorul are libertatea de a identifica un alt client pentru respectiva locuinta, clientul initial recuperandu-si avansul achitat.

"Daca vorbim de cazul unei persoane care nu reuseste sa obtina finantarea necesara achitarii locuintei, dar a dat avansul, noi, in calitate de vanzator, incercam sa venim in ajutorul acesteia prin oferte de finantare proprii, care nu mai implica o relatie contractuala cu o institutie bancara", adauga reprezentantul Domus Stil.

In plina criza financiara, decat sa ramana doar cu avansul platit, dezvoltatorii prefera sa le ofere clientilor fie amanari de plata, fie esalonari ale sumei sau chiar o oferta de finantare proprie.

#avans, #dezvoltatori, #documente, #locuinta, #negocieri, #recuperare , #Stiri Imobiliare