AVAS a scos la vanzare institutul de cercetare INTEC Bucuresti

Luni, 05 Februarie 2007, ora 04:30
1021 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare pachetul majoritar de actiuni al INTEC Bucuresti, al cincilea institut de cercetare lansat la privatizare in acest an, pentru care investitorii pot depune oferte pana la 15 martie.

Statul detine 70,11% din actiunile INTEC, la care mai detin participatii firma Aris Consult Invest SRL - 29,52% si Dan Codescu - 0,37%.

Metoda de privatizare este negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.

Aceasta procedura protejeaza institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata, astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare-dezvoltare, se arata intr-un comunicatal AVAS transmis duminica, agentiei MEDIAFAX.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, cum ar fi experienta in domeniul cercetarii, bonitate financiara si capacitatea de a prelua o noua afacere.

AVAS va respinge ofertele depuse de persoane sanctionate penal pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, Autoritatea nu va accepta oferte depuse de persoane care au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale privatizate anterior.

Institutia de privatizare intentioneaza sa publice ofertele de vanzare de actiuni ale institutelor de cercetare din portofoliu pana la 1 august.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)